20 december

Dagarna går fort nu. Nästan så de går för fort. Jag älskar ju julen och älskar även väntan inför julen, att veta att den ska komma och att den kommer närmare. Förberedelser, baka, göra julgodis, klä julgranen och allt som hör till. Nu känns det som att det nästan är över. Skulle gärna vilja stanna till i vardagen och bara njuta ett tag, för rätt som det är så är det jul, nyår och sen är det dags för skola och tentor. Och som ni nog har förstått så stormtrivs jag i skolan, men jag trivs också väldigt bra när jag inte behöver plugga. För hur intressant det än må vara så är det ändå väldigt jobbigt, och lite tråkigt att plugga. Finns alltid roligare saker att göra.
 
Igår åkte jag och Andreas hem till våra föräldrar. Bad hyresvärden ta in posten åt oss då vi stannar hemma ett tag. Först åkte vi till Sjunnen och jag lämnade av Andreas hos sin familj innan jag fortsatte hem till min. Var skönt att komma hem. Inte varit hemma så mycket sedan jag flyttade faktiskt. Idag har jag hunnit göra lite julgodis och julkakor och strax ska jag göra en jättegod kycklinggryta, typ. Med lime och honungssås. Det kan jag rekommendera!
 
Ska även bli spännande nu sen för både på söndag, måndag och tisdag jobbar jag lite. Har inte jobbat i Holsby sedan innan sommaren så mycket har nog hänt sedan dess. Men jag gillar mitt jobb. Ska bli spännande att se om det är någon skillnad nu när jag har lite kött på benen genom utbildning med och inte bara är självlärd. Linda ben har jag lärt mig göra på rätt sätt till exempel. Det har jag nog nytta av nu. Skäms nästan när jag tänker på hur jag lindade innan... Tycker alla i vården borde få utbildning i så simpla saker, som ändå är viktiga. Tar inte lång tid att få veta hur man lindar ben rätt. Vet att det är många som inte kan, och det borde inte vara så. Även såna som jag, som är timvikarie, med eller utan utbildning, borde få veta sådana viktiga saker som hur man lindar ben. Lindar man fel gör det ingen nytta.
 
Det där med att tiden går fort. Det är redan mörkt ute. Alltså känns det som att ännu en dag är förbi. Nyss när jag kollade på klockan var den halv ett. Hinner inte riktigt med!

Tredje advent



Nu är det söndag igen och helgen har verkligen gått fort! Har haft en helt fantastisk helg med besök av bea. Vi har lagat mat tillsammans, druckit vin, ätit kex & ost, köpt julgran och klätt den, handlat julklappar och slått in, sett filmer, gjort julgodis och självklart även ätit lite julgodis. Har varit oerhört mysigt och jätteroligt! Träffar bea så sjukt sällan så är jätteroligt när man väl ses.

Nu har jag precis lämnat av henne vid bussen och sitter i bilen och väntar på Andreas som passade på att gå till lagerhaus för att handla julklappar till mig. Värt att vänta när man vet att man kommer få fina julklappar!

Ha en underbar tredje advent!

13 dec. Lucia-dagen.

Blev en del julgodis igårkväll och mer ska det bli! Riktigt kul och mysigt är det att göra tycker jag. Det jobbiga är sen när man ska slå in alla slå bitar! Har en öm axel efter mycket arbete nu men det är värt det!

Har hållt på att småstäda nu en liten stund. Städat toan och handfatet. Tänkte ta dammsugaren lite snabbt runt i lägenheten och sen se om jag hinner duscha med innan jag ska iväg och hämta Bea i Växjö.

Ha en bra lucia! 

Liten nypa städ, en deciliter musikhjälpen och en deciliter julgodis-bak!

Hejhej! Idag har jag varit hos Fanny och hjälpt henne gjort lussekatter och julgodis, vilken var väldigt roligt och jag blev väldigt motiverad till att göra samma godis själv med. Så jag har handlat laddat upp och ska snart börja fixa här i köket! Hoppas på ett bra resultat! Kanske lägger upp recept sen och bild med såklart. Men först och främst ska jag se Masterchef. Ett måste! 

Hade tänkt städa massa idag, men blev inte så mycket med det. Dammade lite bara men får ta tag i det ordentligt i morgon i stället! Känns bättre att städa ordentligt efter julgodis-bakandet!

Musikhjälpen -13

Tittar och lyssnar så mycket jag bara kan på musikhjälpen. Så himla bra! Tycker det är så fint det de gör, och alla som skänker pengar eller jobbar för att samla in pengar är ju verkligen helt otroliga! Jag har skuldkänslor för att jag inte har råd att bidra med pengar. Känns riktigt tråkigt. Hoppas att jag kan åtgälda det nästa år!

Idag är jag ledig, typ. Ska dock in på KTC nu i eftermiddag och öva på patientfallen vi har examination på i januari. Öva öva öva. Imorgon ska jag med åka in, men då ska jag fokusera på ergonomin. Veckan går fort!

Måste också skänka en tanke till en gammal klasskompis och vän som gått bort. Har inte pratat med honom på flera år, men har ändå minnen av och med honom så det kom som en chock när jag fick veta vad som hänt. Hemskt när någon försvinner vid så ung ålder. Familjen och vännerna kommer ha en tuff tid framför sig. Livet är inte alltid rättvist. Vila i frid Oliver.

10 dec.

Igår var jag helt galet trött igen. Hade huvudverk hela eftermiddagen och kvällen och gick och la mig tidigt. Dock somnade jag inte förän tio- halv elva, men kändes skönt att i alla fall ligga och vila.

Idag är jag piggare igen. Hade föreläsning om digestion och det var ganska intressant. Antecknade som en tok, men det kommer jag ju ha nytta av sen när jag pluggar på det! Slutade tidigare än väntat och det var skönt. Åkte hem, tog en lång dusch och sen har jag nu slagit in paket och lyssnat på musikhjälpen. Just nu ligger jag i sängen och vilar (min mobil är på laddning bredvid så hamnade här). Väntar på att Andreas ska komma hem. Då ska vi planera vad vi ska ha för mat och sen blir det en lugn kväll! Det enda jag har planerat är att jag ska till ungdomsmottagningen med. Är drop-in tider så det är ju bra. Första gången jag är i Alvesta, se om jag hittar... Haha.

Två dagars skola

Inte mycket i skolan denna veckan heller. Idag är det föreläsning till två och samma sak i morgon. Sen tänkte jag åka in på onsdag och torsdag på KTC, för att öva. Men det är ju frivilligt egentligen. 

På fredag blir en bra dag! Då kommer bra och hälsar på och stannar under helgen. Längtar!

Shoppinglördag


Det gick bra att hämta Andreas i natt. Det gick sakta framåt, men det gick framåt i alla fall. Var så sjukt halt ute så var livrädd när jag körde. Men som sagt, allt gick bra.

Idag körde vi in till stan igen. Vägarna var lite bättre, men fortfarande väldigt hala. Andreas skulle repa med Vetlandarevyn och jag passade på att handla lite julklappar och annat smått och gott. Handlade rätt mycket, men blev bra saker!

Nu har vi i alla fall ätit och ligger och tittar på Harry Potter på tv. Så roligt när vi båda älskar Harry Potter och sett filmerna innan, så märker man ändå nya saker när man tittar igen :) det är första filmen som går på tv nu. Riktigt bra!

Oviljan att gå ut

Vindarna har lugnat ner sig och det plogas för fullt ute på vägarna. Har än så länge hållt mig inomhus hela dagen, men måste ge mig iväg till affären snart. Köpa lite småsaker. Även köpa något gott tills ikväll om jag ska orka sitta uppe och vänta på att Andreas vill hem. Blir en trist, lugn, men ändå skön fredag. Precis som vanligt. Vi får väl se hur många avsnitt CSI har hinner se idag. Ganska många gissar jag på.

6e december


Godmorgon. Hoppas alla överlevt natten! Fy vad det blåst, och fortfarande blåser för den delen! Jag ligger kvar i sängen än och känner inte för att gå upp. Kallt i lägenheten, fast att elementen är på för fullt. Blåsten gör sitt! När jag väl orkar resa på mig ska jag sätta igång och tvätta igen. Blir två maskiner till idag. Har man inte tvättat på länge så får det bli mycket på en gång. Men skönt att fylla garderoben igen. Har varit lite tom nu ett tag. 

Vad ska jag göra mer idag då? Jo, igår såg jag "jul med Ernst" på tv och blev sugen på att pyssla, eller laga till något gott juligt. Typ marmeladen han gjorde eller kanske nötröran. Får se vad det blir. Hur eller hur måste jag till affären i alla fall, så har lite tid än på att fundera hur jag vill göra. Resten av dagen ska jag ta det lugnt. Är ensam hemma hela dagen då Andreas ska på fest med klassen ikväll. Jag ska försöka hålla mig vaken, eller åt mindstone somna med ljudet på, så han kan ringa när han vill hem. Har lovat att hämta inatt (om inte stormen håller i sig). Blir en lugn dag som sagt. Men det är skönt. Kunna göra vad man vill, när man vill. 

Det blåser en aning ute.



Sven är här. Ja, alltså stormen Sven. Och det märks. Blåser som bara den. Knakar i väggarna och slår mot fönstrena. Tur att vi ändå bor i östra Kronobergs län, för här är bara klass1-varning.. Vindar på cirka 20m/s enligt SMHI. Tänk om man bott i Skåne?! Det hade nog aldrig detta huset klarat av, de vindarna de har där nere alltså. 

Ligger och försöker sova. Inte helt lätt. Ibland är vindarna ganska lugna, men så smäller det till igen och de börjat ta i igen. Ska visst hålla på under morgondagen med. Kul.

Första snön har kommit nu med föresten. Är bara ett litet tunnt laget än, eftersom det mesta yr runt med vindarna, men snö är det. Äntligen tycker jag. Mysigt! Får se hur det ser ut ute när man vaknar i morgon. Hoppas den ligger kvar. Är på tiden nu.

Någon mer som ligger vaken pga stormen?

5e december

Och så är det ännu en ny dag. Tosdag och jag är ledig. Har dock inte legat helt på latsidan än, för har hunnit med att tvätta två maskiner tvätt. Skulle behöva tvätta mer, men då båda tvättställningarna är fulla får jag ta resten imorgon. 
 
Det blåser väldigt mycket ute. Riktigt ilarar om altandörren och gardinen som jag dragit för fladdrar lite smått ibland. Inte riktigt tätt där inte. Men elementet är på för fullt i alla fall, jag har en tjock gosig långärmad på mig, tjocka tofflor och tända ljus på bordet. Jag fryser lite, men det är nog av andra anledningar. Misstänker nämligen att jag börjar bli förkyld. Det skulle förklara den trötthet jag känt nu på senare tid. Också att jag var så väldigt täppt i näsan i morse när jag vaknade. Det är inget jag brukar vara i vanliga fall. Men det återstår väl att se, ifall den omtalade förkylningen bryter ut. Förkylning kan jag leva med. Men jag är inte sugen på att få vinterkräksjukan. Tänk på det hörrni. Tvättar ni händerna noga och ofta så kanske ni slipper. Och när det gäller calici-viruset räcker det inte bara med att sprita händerna, för handsprit tar inte död på det viruset. Tvätta händerna noga med tvål och vatten är det bästa att göra. Sedan hörd jag på radion för ett tag sedan ett tips för att veta hur länge man ska tvätta sina händer. Man ska tvätta dem noga med tvål och vatten undertiden som jag sjunger "helan går". Om man inte vill sjunga högt (vilket kan bli väldigt roligt annars för folk runt omkring) kan man ju sjunga tyst i sitt huvud. Ett litet tips från mig!
 
Nu ska jag fortsätta se lite CSI. Sen ska jag lägga in lite bilder på datorn igen, för ja, det stämmer, har faktiskt tagit lite nya foton idag. I dagsljus. Får väl se vad som händer med dem. Men målet är att de ska hamna här på bloggen så småningom de med.
 
Ha en fin torsdag! Puss.

Den nya underbara ljuslyktan.

 
 
Skrev ju innan att jag hade tagit ett par bilder i lägenheten. Har nu lagt in dem och redigerat dem lite lätt med pixelmator. Inte riktigt fått grepp om det programmet ännu, men har planer på att skaffa mig photohop igen. Det är ju det programmet jag är van vid att jobba med och kan bäst. Hur eller hur tänkte jag lägga upp bilderna nu. Köpte en ny ljuslykta på rusta för ett par dagar sedan, och tände den första gången nu ikväll. Säger bara en sak - WOW! - måste köpa en till sådan. Passar perfekt i de ljusställningarna som jag har uppsatt på väggen. Ljuset dessutom, så vackert. kolla själva! Blev även en bild på vardagsrumsfönstret. Förstår inte, det är så vackert när jag tittar på det nu när jag sitter såhär, men får inte med det rättvist på bild. Får nog jobba lite på det där! Var ju ett tag sedan jag fotograferade ordentligt. Kanske har kunskapen börjat falla bort lite? Hoppas inte det! Ojojoj.

Kajsa

Här är några foton som jag tog för ett par veckor sedan nu. Det är på en kattunge som ägs av ett par komisar till mig och Andreas. Verkligen underbart söt och jättebusig! Får mig att längta som en tok tills jag och andreas själva har råd att skaffa katt! :)

En väldans massa text!

Har ni märkt att jag faktiskt kommit igång att blogga igen? Känns jättekul! Dels eftersom detta faktiskt fungerar lite som en dagbok ju. Att jag i framtiden kommer kunna läsa om vad jag höll på med om dagarna. Hemska tanke, men tänk ifall man skulle förlora minnet, glömma allt från ens liv fram tills den stunden man är i just då. Tänk vad bra att faktiskt kunna gå tillbaka och läsa för att få en aning om vad som hänt, vad man haft för tankar och över huvud taget vem man är. Nej fy! Som sagt, hemska tanke! Det lär ju inte hända. Dock är det roligt att gå tillbaka och kika lite tycker jag för att se hur man skrev, se foton man tog och även vad man gjorde. När jag har tid och lust sitter jag och kikar på gamla inlägg och ibland undrar jag ju lite hur man tänkte. Vad larvig man var och vad lustigt man skrev. Men det lär jag säkert tycka om de inläggen jag skriver nu med, om jag går tillbaka om några år och läser.
 
Om några år, eller närmare bestämt, om två och ett halvt år, kommer jag vara fördigutbildad sjuksköterka (om allt går som det ska). Ser en ljus framtid framför mig! Har en underbar pojkvän som jag älskar och stortrivs på utbildningen! Har suttit och läst en del på vårdhandboken nu. Förstår inte att jag inte tagit mig tid att gå in där tidigare. Det är en bra sida! Inte svårt att läsa och förstå utan det är lätt att hänga med och lära sig. Vilket är tur, eftersom jag kommer få spendera mycket tid på den sidan framöver!
 
Har många gånger gått in på vårdvaskan.se och lagt till saker i kundvagnen, men så har jag ångrat mig i sista sekund på grund av massa olika saker varje gång. Men idag tänkte jag verkligen över saker och bestämde mig för att beställa några saker. Beställde bland annat ett stetoskop och en blodtrycksmanchett. Kostade lite grann, men ändå inte överdrivet mycket. Ser det som en investering till skolan. Kommer nu kunna öva på att ta blodtryck även hemma. Vilket lär behövas, då det är så sjukt mycket svårare att höra pulsen än vad man tror. Det ser ju så lätt ut, eller hur?
 
Känner mig lite sugen på att fota med igen. En bra känsla! Tog några bilder i lägenheten innan. Men det är svårt nu när det är mörkt. Men utnyttjade mörknet och tända ljus och knäppte ett par bilder. Tänkte lägga in dem på datorn, så kanske de kommer upp här sen. Om jag blir nöjd.
 
Vi hörs! Puss!

Dricker te och läser vårdhandboken.




Och så var det helg igen!


Haloj! Nu har jag helg igen! Känns som jag har ledigt hela tiden nu. Och man blir så lat! Men var inne i skolan på förmiddagen för hade en laboration idag som kallades "hjärtslaget". Först lärde vi oss om EKG, hur man satte dit de här klister/sugpropparna på kroppen och så lite hur en kurva ska se ut, respektive inte ska se ut. Vi fick även testa på syrgas lite och kolla syremättnad och sådär. Efter detta hade vi en rast och sen skulle vi dissekera lammorgan. Hjärta, lungor, lever och njure. Var väldigt intressant, men också ganska äckligt! Luktade en svag doft av fisk av någon konstig anledning. Sån där äcklig fiskdoft ni vet? Inte fördiglagad fisk utan rå, död fisk. Usch. Men det var som sagt häftigt att få se och känna på organen i verkligheten. Man fick en mer rättvis bild av hur de ser ut i skillnad mot bilder man sett. Fast att det var lammorgan så är de ju ändå väldigt lika människors.

Nu är jag ledig igen, fram till måndag. Har inget planerat alls egentligen. Bara att jag ska hämta Andreas i Växjö på fredag kväll/natt. Tänkte nog försöka plugga lite med. Sitter just nu och läser vårdhandboken. Går igenom vad som står om de olika momenten vi lärt oss. Bra att läsa om det från vårdhandboken med och inte bara göra det praktiskt! Det är ju det som står på vårdhandboken som gäller. Tänkte att det var värt att läsa där nu när jag inte gjort det innan. Och speciellt då jag hoppade över KTC idag. Kände inte någon mening att gå dit. Först och främst hade jag fått vänta två timmar innan det öppnat, och sen skulle det bara vara en lärare där idag, alltså skulle man aldrig hinna få hjälp ändå. Läraren måste vara med varje gång man sticker och sådär, så kändes som sagt som jag kunde göra lite nytta hemma i stället och läsa om det praktiska. Har hunnit gå igenom kapillärprov och är nu och läser om katetersättning. Får se hur mycket jag orkar läsa idag. Har lite ont i huvudet (antagligen av lukten från organen) och känner mig väldigt trött. Kanske bättre att ta lite idag bara och fortsätta imorgon.. Bara det blir gjort så!

VG på första medicintentan!


Jag är väldigt glad nu! Fick VG på första medicintentan som jag skrev för ett par veckor sedan, om ni minns? Känns underbart! Nu kan jag fokusera på nästa steg. Men idag ska jag ta det lugnt. CSI står på schemat. Andreas och Emanuel sitter och spelar FIFA. Kul med lite rörelse och ljud i huset ;).

Lat måndag




Känner ni igen den där känslan när man är ledig, och varit ledig i flera dagar och man känner sig helt orkeslös. Trött och orkar inte göra någonting. Hade tänkt att tvätta idag men hittar inte ens motivation till det, haha. Motivation till att tvätta? Hur jobbigt är det egentligen..? Inte alla så jobbigt att sätta igång en maskin. Men sen är det den där biten med att sortera tvätten, hänga upp den rena tvätten och slutligen vika och lägga allt på sin rätta plats. Får se om jag tar tag i det i ikväll. Eller i morgon. Det är alltså både fördelar och nackdelar med egen tvättmaskin. Har man en gemensam med andra måste man boka tid och då blir det av att man tvättar den tiden man bokat. Dock kan man inte tvätta när man vill, ifall man akut behöver tvätta någon gång. Det är ju fördelen med egen tvättmaskin, man kan tvätta när man har tid och bestämma själv när på ett annat sätt. Nackdelen är ju att man kan skjuta på det, att man måste bestämma sig för att tvätta, och faktiskt ta tag i det. Inte lätt när det finns roligare saker att göra.

Och på tal om roligare saker och om att jag är lat idag. Har legat sedan jag vaknade i morse och kollat på CSI. En favoritserie helt i min smak. Gillar visserligen många serier, men CSI är den enda serien som jag har alla boxar med köpta. Vissa saker är värda att lägga pengar på och se fler gånger!

Här har jag det bra i soffan med kaffe, Festis och romerska bågar. Mums! Får passa på att njuta tills Andreas kommer hem, sen är det hans tur att ha stora tvn. Han köpte nya Batman-spelet igår och är mer än väl värd att få spela det. Alla ska få ha sina intressen och göra som man vill! Det är viktigt att visa respekt för varandra och vara rättvis. 

Egengjord adventskalender och lussekatter.




Handlat "julklappar" till min adventskalender idag. Blev i princip bara massa godis och choklad, men det är kul tycker jag, att få öppna ett paket varje dag fram till jul! Ni ska bara veta vilken jobb jag lade ner på att slå in alla paket... Självklart fick Andreas också en adventskalender, men han valde att ha läsk i stället för godis, så det blev varannan dag julmust och varannan dag vaniljcola för honom. Hehe. Man gillar ju olika saker! Jag är mer för godis (eftersom jag får ont i magen av läsk..).

Blev lite bakande med. Tog en himla tid men det blev lussekatter till slut i alla fall. Stora blev de, och missbildade. Och goda? Ja det återstår att se! Har inte smakat dem än ;) blir en fika om en stund!

Fantastisk överraskning


När pappa och Cicci åkt hem så gick Andreas till Willys för att köpa chips och mjölk typ. Men när han kom tillbaka hade han köpt det han skulle köpa + en pizza för oss att dela på! Gissa om jag blev överraskad?! Och glad?! Jisses! Supergod var pizzan och det var väl lite firande ändå på vår speciella dag! Haha, att en pizza kan göra en så glad. Lite roligt är det allt!

Nu ska jag sova. Trött som bara den! Natti natt!

Här är jag trygg. Här är jag hemma.

 

RSS 2.0