Harry och Leia

Allt har gått jättebra mellan Harry och Leia. Vi tog introduceringen lite stegvis och väldigt försiktigt. När vi kom hem med henne gick jag först in i lägenheten och gick in tillsammans med Harry i ett rum så att Andreas och Leia kunde gå in i sovrummet utan att de skulle se varandra direkt. Där inne fick hon strosa runt en liten stund, lukta och bekanta sig. Sedan fick hon gå in i sin transportbur igen och vi släppte in Harry. De nosade försiktigt och det var lite gruffande läten från båda hållen och lite fräs. Dock var det inga överfall eller något utan de spanade lite från håll och lät mest. Under kvällen sedan så hade vi henne utanför buren men turades om att ha Leia på golvet och Harry i famnen, eller tvärt om. Det fungerade ganska bra. Sedan tog vi det ett steg till och vi busade med Leia på golvet. Vi märkte nämligen att Harry hade börjat acceptera. Nu var det mest hon som fräste ibland. Dock brydde hon sig inte om honom alls när hon busade och då kunde han lukta på henne, och slå efter henne utan klor när han kände för det. Var ganska roligt att se dem. Slutade man dock leka med Leia så tyckte hon Harry var läskig och sprang under skobänken, där hon kaxade upp sig och fräste och spottade. Harry var dock lika rädd för henne så när hon busade och kom för nära flydde han för sitt liv. Vi sov i skilda rum inatt för att vara säkra. Jag och Leia sov instängda i sovrummet och Andreas och Harry hade resten av lägenheten och sov i soffan sen på natten.
 
Under gårdagen tog de ännu större framsteg. Hon blev tuffare och gömde sig inte så mycket och Harry vågade också gå fram lite mer än han gjorde i söndags. De fick vara fria och ensamma på golvet nästa hela dagen och det gick bra. Hon busade och sen sov och då kom hon gärna upp i knät och la sig. Harry började komma också och lägga sig bredvid, Ville nog också vara med. Vi sov allihopa i sängen sedan på natten. Det gick utan problem.
 
Idag har de varit busiga tillsammans och även tvättat varandra lite. Hon tycker nog att Harry är lite jobbig som följer efter hennes minsta steg hon tar. Springer hon någonstans blir hon direkt jagad och förföljd. De sover dock bredvid varandra i soffan och så. Leia kröp inpå Harry och de började tvätta varandra lite (och Harry bet Leia med, men inte alls hårt) sedan la sig Leia intill Harry. Det var nog dock lite väl nära tyckte han som flyttade sig en decimeter så han lämnade lite plats emellan. De gör verkligen framsteg och jag är så glad att allt går så bra! Man har ju googlat en del och hört en del skräckhistorier. Vi vågar ännu inte lämna de ensamma hemma tillsammans, men att inte vara med och vaka över dem hela tiden det vågar vi. Snart sover de nog ihop i en liten hög och busar tillsammans också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0