Frost

Fick skrapa rutan på bilen i morse när jag skulle till skolan. Var ju mindre kul. Får från och med nu ta med i beräkningen att gå ner till bilen några minuter tidigare än vanligt ifall det varit frost. För övrigt är jag snorig och dan och fryser. Men bara att bita ihop för i eftermiddag blir det fullt fokus på projektplanen. 

Eftermiddagspluggande.

Har nu suttit hela eftermiddagen med projektplanen. Har gjort lite olika saker, t ex försökt hitta någon definition på psykisk ohälsa - vilket inte var det lättaste. Jag hittar lite definitioner, men inte någon "säker källa" som jag kan använda mig av. Blir smått galen på det där nu och ger nog upp för idag. Har även fått ett svar från en enhetschef som skrev att tre stycken avdelningar inte var intresserade av att vara med i studien, så imorgon måste jag och Anna diskutera hur vi ska göra ifall de andra avdelningarna också nekar, eller kanske inte ens svarar på vår förfrågan. Om vi ska gå över till en intervjustudie istället eller fokusera på att göra litteraturstudie. Vi får väl se, men någon slags reservplan måste vi nog ändå ha känns det som.

Sitter nu och väntar på att Andreas ska komma hem. Han kände sig inte heller helt kry skrev han och hade ställt in sina pianolektioner han skulle haft ikväll. Jobbigt om vi ska ligga bänkade båda två. Tror inte Harry (katten) är villig att passa upp på oss, haha.

Ikväll blir det nog bara soff-mys. Lite tv eller film och bara ta det lugnt. För imorgon måste jag till skolan hur jag än mår. Får vila massa nu och sedan gå och lägga mig tidigt för att vila upp mig så mycket jag bara kan.

Reunion i Göteborg.

Okej, vad gjorde jag då i Göteborg egentligen? Jag åkte upp för att träffa mina gymnasie-vänner. Tre stycken av "gänget" bor där uppe och så åkte vi övriga upp över helgen för att träffas, festa och ha roligt. Och lyckat blev det! Fredagskvällen hade vi en tanke om att äta lite tacos, ta det lugnt och dricka lite, men det spårade ut. Haha, kul var det men vissa drack lite väl mycket. Jag var bara sjukt trött och hade ont i ryggen de senaste timmarna men efter tre kom jag äntligen i säng. Lördagen sedan så shoppade vi lite grann, åt lunch och satt sedan på ett spel-café och spelade brädspel i några timmar. Spelade något som jag inte spelat innan men det var riktigt roligt. Sedan åkte vi och gjorde oss i ordning lite, åt lite igen och åkte sedan vidare till förfest. Blev ganska sent men vi åkte vidare ut till någon pub, festade lite och ja, tog det ändå ganska lungt då de flesta var rätt slitna från kvällen innan. Halv fyra kom jag sedan i säng och då var det skönt att få sova måste jag säga. Söndagen bestod bara av finfrukost och sedan hemfärd. Vaknade med ont i halsen (Medea som smittat mig säkert...) och framåt kvällen slog tröttheten och huvudvärken till. Hemska förkylning. Bestämde mig i alla fall för att stanna hemma idag. Hade bara en tvåtimmarsföreläsning på förmiddagen och annars var det bara plugg på schemat, och det valde jag att göra hemifrån i stället. Vila upp mig ordentligt för jag har inte tid att bli sjuk nu och verkligen tid att stanna hemma någon mer dag.

Min helg var fantastisk!

Tycker nog att rubriken säger tillräckligt egentligen. Jag är dödstrött nu och har ont i halsen, men det var det värt! 

När tiden går lite väl fort.

Alltså tiden bara flyger iväg! Känns som jag inte hunnit med något alls idag och jag är trött på att plugga nu. Hade ju föreläsning i förmiddags om vetenskapsteori (på engelska!!) och det var väl sådär. Föreläsaren var väldigt duktig egentligen, men var för lite pauser och man tappade koncentrationen ganska fort.
 
Efter föreläsningen tog jag en tripp till Samarkand på vägen hem och handlade lite inför helgen. Ska nämligen till Göteborg. Det blev ett par jeans, ett par leggins, ett läppstift, nagellack och så lite saker till skolan (almanacka, pennskrin och penna). Väldigt nöjd i alla fall och det enda jag egentligen inte hittade som jag var ute efter var en halsduk i härliga höstfärger. Hittade två fina, men de var inte riktigt som jag ville ha dem så jag avvaktade och tänkte jag kunde kolla i Göteborg i helgen i stället.
 
Sitter nu (eller nyss) och läser artiklar till bakgrunden (av C-uppsatsen). Ska hitta tre stycken till projektplanen och vill ju helst ha tre bra, så blir några att läsa igenom. Men vi har en struktur hur vi gör och då blir det inte så tufft för oss. Tänkte väl mest säga hej så nu måste jag återgå till läsandet (jippi).
 

En drink till mig och en till flugorna.

Drömde otäcka drömmar inatt om spöken och småkryp. Det enda bra med drömmarna var att jag fick vara med och åka ambulans när personalen fick larm. Väldigt blandad kompott med andra ord. 

Nu sitter jag med frukosten och strax blir det skolan. Hoppas jag vaknar till lite innan föreläsningen. 

En tidig kväll.

Jag och Andreas sätt och tittade på Agent Carter när vi åt och jag bara känner hur trött jag är i mina ögon. Valde att faktiskt gå och lägga mig redan. Varför tvinga sig själv att sitta uppe för? Jag satte tvn på inspelning för vill gärna se Modus och Paradise hotel som går ikväll, men kan lika gärna se det imorgon. 

Klockan sju ringer klockan imon och jag ska på föreläsning om vetenskapsteori på förmiddagen. Efter det blir det hem och fixa med projektplanen. Har ju mina uppgifter jag planerat för morgondagen. 
Godnatt! 

Planering

Har idag varit inne på biblioteket med Anna och lagt upp en planering inför C-uppsatsen och projektplanen. Vi har lagt upp ett schema för när och var vi ska träffas de kommande veckorna och diskuterat igenom hur vi vill ha vår studie. Känns riktigt bra efter att ha gått igenom allt och att vi är överens. När vi skildes åt sedan så hade vi även bestämt ett par saker som vi skulle göra var och en idag hemma och även vad vi ska göra imorgon på varsitt håll, för Anna var sjuk och tänkte stanna hemma imon. Har uppgifter uppskrivna i en lista och känns så skönt att kunna bocka av. Mina uppgifter är klara för dagen och jag har nu gått och lagt mig en sväng. Är så trött i ögonen idag, men är säkert för jag somnade efter tolv inatt. Jag tänkte ta en powernap och sedan förbereda för middagen (plocka undan disk och diska nytt) inför att Andreas kommer hem. Idag blir det bruna bönor och fläsk. Märks att det är dagarna innan CSN. 

Gunther

Jag och Gunther.
Cicci och Gunther.
 
Alltså verkligen. Han var som en liten tjock korv som sprang omkring. Jättesöt och lite klumpig och naffsig och helt bedårande. Vill jag ha hund efter att ha träffat denna godingen? - Svar Ja.

Besök hos syster.

Sitter nu i soffan hemma hos min kära syster. Var ledig idag och min syster har att skaffat hundvalp så hade inte så mycket väl än att åka hit! Haha. Måste ju säga att Gunter (trots det mindre fina namnet) är otroligt söt och helt galet vild och busig. Vi har skrattat så vi nästan bölat åt honom när han busat omkring. Lägger upp bilder sen! 

Paradise hotel


Tända ljus i ljusstakar från farfar. 

Jag och Andreas sitter och ser på paradise hotel och tittar lite på roliga kattbilder och filmer från 9gag. Rätt ok kväll ändå!

Skrivaren går varm.

Sitter nu på Mymoodle (lärplattformen skolan använder sig av) och sparar ner dokument inför kursen, samt skriver ut de jag vill ha utskrivna. Blev en hel del sidor. Känns som en mastig kurs nu med först projektplan och en essä, sedan statistik och tentamen på det, sedan sätter C-uppsatsskrivandet igång på allvar och tiden kommer rusa iväg. Både jag och Anna är överens om att vara ute i god tid och verkligen vara effektiva. Ser lite fram emot att skriva ändå, för vet att det kommer gå bra för oss. Jag och Anna skrev B-uppsatsen ihop och det gick så bra som det hade kunnat. Skriver på ungefär samma sätt och kompletterar varandra väldigt bra. 
 
Brukar oftast åka bil till skolan men idag blev det buss hem för Andreas skulle ha bilen och vara kvar i Växjö. Jag brukar inte ha problem att åka buss, kan tycka det är rätt mysigt och bekvämt. Jag lyssnade på ljudbok och satt och slappnade av men idag blev jag åksjuk. Var en jättelustig känsla för det var många många år sedan sist. När jag var liten var jag väldigt åksjuk, både i buss och bil, men sedan försvann det och jag brukade ofta till och med sitta bakåtvänd i bussen påväg in och hem från skolan på högstadiet. Jaja. Illamåendet var bara dovt och störande och inte så illa att jag behövde kräkas, vilket var tur! Dock försvann det inte riktigt när jag kom hem, kände mig olustig och lite yr så hoppas inte det är någon skit på gång. Har inte riktigt tid för det! Eller lust...

Första dagen på C-uppsatskursen avklarad.

Sitter nu på bussen hem från skolan. Har varit en lång och tröttsam dag med massor av information. Haft kursintroduktion och gått igenom hur kursen ska se ut och sedan gått igenom strukturen för C-uppsatsen och inlämningar vi ska ha. Har också fått information från vårdförbundet och i eftermiddags gick vi igenom litteratursökning. 

Jag och Anna, min skrivkompis, pratade lite löst om vad vi ska skriva om och hur, men bestämde att vi ska träffas på onsdag och då lägga upp en full planering. Kommer komma fler inlägg om c-uppsatsen då den kommer vara en stor del nu 15 veckor framöver. 

Statistik.

Imorgon börjar en ny kurs och denna kursen ser jag inte fram emot på samma sätt som med förra. Det vi ska läsa nu i fem veckor är statistik och vetenskapsteorier ungefär. Förberedelser inför c-uppsatsen. Har introduktion imorgon så får se lite mer då var det är vi ska läsa. Kan ju inte säga att jag längtar direkt. Nu ska jag sova så jag orkar hålla mig vaken hela dagen imon. Som tur är har jag inga problem att somna såhär kvällen efter att jag jobbat natt. Sov till lite efter ett idag tror jag klockan var, men är trött nu och det är skönt. Godnatt! 

Höstmys.

Här är ett smakprov på hur det ser ut nu i vårt vardagsrum. Jag är ju sådan att jag byter textilier och prydnadssaker (skålar och ljus) efter årstid. Nu var det dags att få bort det turkosa och få in lite mer höstfärger. Äntligen är årstiden här där vi börjar tända ljus om kvällarna. 

Idag har vi äntligen köpt en ny dammsugare med. Den vi hade tidigare var en billig från öb så kände att det var dags att uppgradera. Den nya dammsugaren kostade nästan 2000 kr och fungerar utmärkt. Den har en lång sladd, är tyst och effektiv, precis som vi ville ha det. 

Gos-Harry.

Allvarligt, ser ni vad han njuter eller? Världens gosigaste. 

Söndagen 20 september.

Insåg när jag kom till jobbet igårkväll att det ju redan börjar dra sig mot slutet av september månad. Blev oerhört sugen på att höstfixa hemma i lägenheten, så det är precis det som står på schemat idag. Kan ev lägga upp några bilder sedan på resultatet! 

Nu säger jag godnatt.


Ungefär såhär trött är jag nu. 

Har varit en händelserik natt men ändå inte stressad. Precis lagom, men nu är jag trött. Ska bara göra mig i ordning för sängen och sedan krypa ner. Åh. Längtar. 

Röda skor och oväntat djur.

Natten började bra. Haha. Jag reagerade på att det såg ut som något var spillt på golvet vid en kollegas fötter. Hon upptäcker då att hela hennes skor är fulla av röd färg. Både på undersida och ovansida. Något hon måste ha klivit i tidigare på kvällen. När vi tittar efter är det spår av färgen lite överallt på golvet efter hennes skor. Hur som helst åker vi hem till henne (ut i skogen) för att hon ska kunna byta skor. Här händer nästa sjuka sak. På väg ut mot stora vägen igen får vi tvärbromsa. Min kollega tänker att det är ett vildsvin och jag att det är en katt, men båda inser snabbt att det är ett LODJUR! Kan ni tänka er chocken? Lodjuret sprang upp framför bilen och sprang en liten bit på vägen ifrån bilen innan det sprang ner i skogen igen. Vi blev helt till oss. Min kollega ringde sin man så han inte skulle släppa ut hundarna och jag smsar Andreas och mamma för att berätta. Kommer leva på detta länge. Trodde aldrig att jag skulle få se ett lodjur fritt i naturen, och verkligen inte så nära staden där jag bor! Sinnes! 

Jobba natt.

 
Har i sommar jobbat som undersköterska i nattpatrullen i Alvesta kommun. Det har varit ett suverent sommarjobb och jag har trivts både med arbetsuppgifter och personal. Visst slet det på kroppen att jobba bara natt, men samtidigt har jag varit mycket ledig och har lärt mig mycket. Ser det som en viktig erfarenhet då många vårdjobb innebär roterande scheman där man även jobbar natt.
 
Nattjobbet är också ett jättebra extrajobb nu när skolan är igång igen. Man förlorar inte en hel dag för att jobba och ändå jobbar man 10 timmar. Jag brukar sova (eller vila) ett par timmar på kvällen innan jag går till jobbet och sedan sover jag till framåt tolv dagen jag går av (förutsatt att jag har enkelnatt alltså). I och med detta har jag hela dagen framför mig fast att jag jobbat 10 timmar. Klarar man av nattjobb rekommenderar jag det som extrajobb!
 
Nu i natt ska jag jobba och längtar verkligen! Var två veckor sedan nu och ska bli spännande att se ifall något har förändrats, någon ny att åka till eller kanske är allt som vanligt. Det är alltid roligt för man vet aldrig vad som kommer hända under arbetspasset.
 
Någon annan som har erfarenhet av nattjobb och vill dela med sig?

Ny design.

Äntligen har jag tagit mig tid att göra om lite här på bloggen. Har ändrat "profilbild", infotext och även header. Känner att det räcker och jag är nöjd för tillfället. Den blev mer neutral än vad den var innan och mer fokuserad på "vardag". Alltså behöver jag inte längre få dåligt samvete för alla foto-fria inlägg. Samtidigt blir det lätt väldigt tråkigt utan några bilder och då jag till och från lägger upp nya bilder på instagram tänker jag att jag även kan lägga upp de bilderna här, bara för att piffa till, och roligt att även visa bilder från vardagen och inte bara massa text.
 
Hoppas ni gillar nya designen!

Första kursen på sista året klar.

Det där med att blogga. Ibland kan jag känna ett riktigt sug och har någon slags vilja ändå att faktiskt vilja vara duktig på att uppdatera och skriva av mig lite. Troligtvis mest för min egna skull. Det är roligt att kunna se tillbaka och minnas vad man gjort, se bilder kopplade till situationer och tankar som man skrivit ner. Jag inser dock att jag är väldigt dålig på att ta tag i det. Jag glömmer att skriva och glömmer att uppdatera. Nu slog det mig när jag satt och läste en annan blogg att jag ju faktiskt har en själv med. Hade jag glömt? Ja, tillfälligt i alla fall. Men nu är jag tillbaka, om så för bara detta inlägget.
 
Har precis skickat in min skriftliga examination till akut-kursen. Känns skönt att kursen är "klar" fast att sista inlämning är på söndag egentligen. Nu kan jag ta helg med gott samvete och vila ut inför nästa kurs (statistik och C-uppsats) som börjar på måndag. Akut-kursen har varit en av de roligaste vi har haft och jag har lärt mig massvis. Jag har också genom denna kursen fått upp ögonen för anestesi och har en liten dröm om att vidareutbilda mig till anestesisjuksköterska och sedan kombinera jobb på operation och ambulans. Men det är ett helt år kvar innan jag är färdig (eller nej, mindre än ett år ju!) och sedan måste jag jobba minst ett år innan jag kan vidareutbilda mig till något så troligen kommer jag hinna ångra mig tusen gånger om. Men känns ändå skönt att ha någon slags drömm att kunna tänka på ibland. Att bli sjuksköterska ser jag fram emot, det är verkligen jätteroligt och intressant och jag hoppas att all kris börjar släppa av, fast att det inte ser ut som det i nuläget. Nedskärningar, att man som sjuksköterska har fler patienter än vad man klarar av och stressen dessutom, det känns ju lite motigt. Samtidigt så är det sådan sjuksköterskebrist. Det är galet hur det ser ut.
 
Jag har en liten tanke om att försöka göra en ny header till bloggen. Ändra fokus från fotografering - som inte alls är i fokus i mitt liv nu - till kanske mer vardagslivet hos en sjuksköterskestudent, och så småningom även vardagen hos en sjuksköterska. Vad tror ni om det? Jag tror att det kan hjälpa mig att börja skriva igen. Att det blir "nytt och fräscht" och även att jag då inte måste ha dåligt samvete varje gång jag tänker på bloggen och inser hur länge sedan det var jag laddade upp ett foto.

RSS 2.0