30 nov.





Mysig lördag. Först massa CSI på förmiddagen och dagen. Sen kom Cicci och pappa hit med detta fantastiska vitrinskåpet! En för tidig julklapp till mig och Andreas. Är supernöjd verkligen. Precis vad vi var ute efter! Älskar vår lägenhet mer och mer. Nu är det bara hallen som ska inredas med. Den är inte klar än på långa vägar! 

Var julmarknad i Alvesta idag, så vi åkte ner till stan och kikade lite. Inte så mycket folk och inte mycket grejer som såldes men vi kom ju rätt sent.

En sak till. Jag och Andreas firar 6år tillsammans idag. Ganska mäktigt! Firar det dock inte på något speciellt sätt i år. Blir lite chips och en film ikväll bara. Tänk er att vi blev tillsammans när vi var 14 år? Små barn... Men vilken tur att jag träffade honom! Han är mitt hjärta, mitt allt <3

Ha en fin kväll! Första advent imorgon ju! Då blir det (förhoppningsvis) lussekatt-bakande! Puss

Nu är det julfint i lägenheten!









Nu är det städat, julpyntat och mysigt här hemma! Det firar vi med lite glögg och pepparkakor. Älskar julmys!

Frukost och CSI.


Idag ska jag njuta av ledigheten. Ska äta god frukost nu, se ett avsnitt av CSI och sen ska jag hoppa in i duschen. I eftermiddag ska jag göra spagetti och köttfärssås tills Andreas och Emanuel kommer hem, sen blir det skyrim för hela slanten!

Långhelg

Hej kära vänner. Idag har jag varit piggare än igår, fast att jag nu känner mig trött. Har varit på KTC hela dagen och det har varit toppen! I förmiddags lärde vi oss sätta KAD och efter det hade vi lunch, och sen hade jag tid hos hälsomottagningen, som är en gratis mottagning som studenter har för att lära sig mötet med patienten kan man nog säga! Det är sjuksköterskor från främst termin två och fyra som är där. Så då fick de ta blodsocker, hb-värde och blodtryck på mig. Kändes bra att få reda på vad man låg på! Men jag låg helt normalt, så var ju tur. Efter hälsomottagningen så var jag på öppet KTC. Då passade jag på att öva lite intra musculära injektioner och även sub cutana (men övade på tygarmar idag). Sen tog jag även och övade lite på venprov, att kolla blodtryck och sådär. Gick även igenom de 12 patientfallen som vi kommer ha på den kliniska examinationen i januari. Ska börja öva på dem nu mer kom vi fram till. Det är ju ändå de det hänger på nu i februari.

Direkt när jag kom hem sen typ så stack vi in till stan igen och gick lite på Grand Samarkand. Andreas köpte byxor och en tröja och så åt vi thai/kinamat. Blev även en runda på maxi där vi köpte ett par saker som behövde fyllas på i kylskåpet. Har varit en bra dag. Hunnit med mycket, och skönt att slippa laga mat nu i kväll! Gott att unna sig att äta ute ibland faktiskt.

Nu ska jag krypa till kojs, lyssna och somna till dream theater och sova tills jag vaknar imorgon. Måste skryta lite med att jag har långhelg nu. Har inte skola förän på tisdag igen! Gött! Nu ska jag vila upp mig ordentligt, städa, julpynta och unna mig själv lite fritid!

Äntligen sömn.

Känns så skönt. Klockan är inte ens åtta och jag har redan gått och lagt mig. Sov nog en timma i soffan med efter maten. Kunde ju inte gå och lägga mig tidigare eftersom jag var tvungen att hänga tvätt, men nu är det gjort så nu var det inget som stoppade mig längre. Tänkte ligga och lyssna på dream theater tills jag somnar för att pränta in deras låtar ordentligt inför februari då vi ska åka och se dem live, ska bli roligt coolt faktiskt! Ett band som är sjukt bra på alla sätt och vis! Väldigt fula... Men väldigt bra! Kolla in!

Nu ska jag lägga mig till ro och låta sömnen komma tillbaka. Sov sött!

Tröttheten är bedrövlig

Lång dag i skolan idag, och ändå hoppade jag över KTC nu det sista. Annars hade jag fortfarande varit kvar i skolan. Men det är jag inte, för jag sitter hemma och äter pizza (sån där fryst som man värmer i ugnen). Har det ganska bra. Tänkte bara äta, sen vänta på att tvätten ska tvättas klart så jag kan hänga den, sen ska jag gå och lägga mig och ladda inför en lång dag till!

I väntan på lasagnen.



Härligt att äntligen vara hemma. Klockan är strax efter 18 och när jag tänker att jag vid denna tiden slutar imorgon blir jag helt trött hela jag. Det är ju mörkt? Sent? Kväll? Vid denna tiden ska man ha hunnit äta middag, diskat, styrt om men allt man nu ska göra och nästan hunnit gå och lägga sig.. Eller nästan i alla fall. Men det är värt mycket att lägga ner tid att öva på vårdteknik så tar tillfället i akt när jag ändå är i skolan. 

Visst är det en underbar känsla när frysen och kylskåpet åter är fullt när det varit tomt ett tag? Jag älskar den känslan. Man vet att man har mat igen och det är underbart! Köpte en frysen färdig lasagne som vi tänkte ta nu ikväll. Orkade inte laga något jobbigt utan tänkte att vi gör det enkelt för oss. 

Tvätten är i maskinen i alla fall men Andreas sparar disken till efter maten. Men jag bryr mig inte om när han gör det - bara att han gör det! Inte mycket jag kräver av honom, men skönt att han hjälper till och diskar varje dag. Det är värt så mycket!

Nu ska jag fortsätta njuta av (och försöka att inte somna!) CSI tills lasagnen är klar. Magen kurrar en del så ska bli oerhört gott med mat så fort den är klar!

Från bibblan.



Sitter på bibblan och väntar på att Andreas ska sluta. Har det rätt bra ändå. Solen skiner in genom (den visserligen smutsiga) fönsterrutan och jag varvar mellan att kolla Facebook, spela spel på mobilen och läsa i fysiologiboken om det vi hade föreläsning om idag (njurfysiologi och utsöndring). Ganska intressant fast att det handlar om en sådan sak som att kissa. Det är ganska mycket processer innan man väl kissar, visste ni det? Hade jag tid och ork skulle jag absolut kunna dra en föreläsning här, men det skulle bli ett väldigt långt inlägg då, och vem orkar läsa långa inlägg?... Ne precis.

När jag får det väntade smset med "nu har jag slutat!" Så ska vi tanka bilen, åka till maxi och handla mat och sedan hem. I morse sa Andreas "du får tvätta när vi kommer hem, så diskar jag." "Yes!" Tänkte jag. Att diska är inte det jag gör frivilligt direkt... Tvätta är inte kul det heller, men det går ändå an, i alla fall nu när vi har egen tvättmaskin. Slippa springet i trapporna!

Livet flyter på. Att plugga till sjuksköterska, ha en fin pojkvän (och sambo!) och en underbar lägenhet är inte helt fel ändå! Jag trivs.

Julmarknad i Vetlanda

Visade sig visst att det var julmarknad i vetlanda idag så gick och kikade lite på det med i eftermiddag. Men först när jag lämnat av Andreas och en annan som åkte med oss så åkte jag hem, sen stack jag, mamma och cicci direkt till mormor för att ställa av Volvon i garageuppfarten. Passade även på att plocka lite i mina kartonger medan vi var där. Fick med mig en svart ljusstake, lite glas, en stråkorg, påsk-tallriksunderlägg och lite sånt därifrån. Sedan hade pappa lagat god mat tills vi kom hem igen. Efter maten var klockan lagom att åka in till stan för julmarknad så vi åkte in allihopa. Mamma och pappa köpte några lotter - men ingen vinst. Jag sparade pengar i stället och bara njöt av myset som blir på en julmarknad. Sedan när revyn övat klart stack vi hemåt, och nu har vi bara slappat hela kvällen i princip. Flyttat om lite i sovrummet med föresten! Men inget märkvärdigt egentligen. Imorgon är det skola igen så bäst att man sover några timmar så man orkar med dagen imorgon. Godnatt!

En vecka kvar till advent.

Hej hopp. Igår var det fullt hus här i lägenheten. Det stora kalaset höll hus och jag är så stolt och lycklig för det blev väldigt lyckat! All mat gick nästan åt och alla verkade nöjda och glada (även Andreas för paketen han fick!). Fick till och med hjälp med disken. Andreas mormor diskade en hel del och även Andreas bror, sen diskade mamma efter fikat, så det flöt på hela tiden. Någon diskade, någon torkade och jag kunde ställa undan allt på de rätta ställena direkt. Det är kul med kalas! Men nu dröjer det ett tag inför nästa gång. Lika bra det då det kostar en del att bjuda så många på mat. Vi var 17 personer i vardagsrummet, och det roliga var att vi fick plats, utan problem! 12 runt finbordet och fem runt soffbordet. Varmt blev det, men inte sådär jobbigt trångt!

Idag ska Andreas repa med Vetlandarevyn så vi ska hemåt mot våra hemtrakter. Jag tänkte passa på att åka hem till mina föräldrar de timmarna Andreas repar. Är typ hela dagen så känns ändå lite lönt eller så. Hämta lite saker som ska med tillbaka till Alvesta sen. Skönt att slippa laga mat med idag eftersom det blivit så mycket nu senaste två dagarna med att stå i köket! Haha.

Hoppas ni får en bra söndag! Jag vara längtar tills nästa helg nu, så ska jag förvandla vårt hem med julmys.

Första gången jag bakat matpajer!






Detta har jag sysslat med idag!

Förberedelser

Idag har jag haft fullt upp! Gjort fyra pajer och en jappkaka. Sen har jag dukat finbordet och förberett inför kalaset imorgon. Nu väntat jag på middagen som står i ugnen. Blir kycklingklubbor. Till det tar jag mos och Andreas potatissallad. Skickade iväg Andreas med för att köpa chips, hehe. Behöver gotta sig efter hårt arbete! Mina ben värker och även fötterna. Stått upp hela dagen, inte undra på!

Nu ligger jag och vilar och ser på CSI i väntan på kycklingen. Passar på medan tvn är ledig! :)

Fick även det tråkiga beskedet att min syster kört av vägen i morse. Hon hade väjt för ett råddjur och voltat med bilen, men hon hade inte skadat sig allvarligt som tur är! Stackars liten. Två olyckor på ett och ett halvt år. Först den förra sommaren då jag körde och så nu igen. Vet hur otäckt det är så är inte avundsjuk på henne. Hoppas att vi klarar oss i framtiden!

Mitt uppe i storstädningen.

Städar för fullt här hemma. Eller ja. Gjorde nyss. Känns som min rygg håller på att gå av så jag gick och la mig ett tag. Jag tänker inte ta död på mig själv... Men dammandet är klart och toalett och handfat är klara. Så är i princip bara golven kvar sen. Dammsuga och torka golv. Vill ha det fräsch hemma till kalaset på lördag. Annars kommer jag ju städa mer noga nästa helg, då adventstädandet äger rum! Kommer vara mycket roligare att städa då troligtvis då jag vet att det kommer bli riktigt julfint när jag är klar! Just nu hatar jag att städa. Fy vad tråkigt det är. Lyssnade på musik i början - med hörlurar - och sjöng och dansade till för att städandet skulle bli roligare, men då kom Andreas efter ett tag och sa att jag sköng jättehögt. Att säkert alla grannar hörde. Så det var bara till att stänga av musiken och städa i sin ensamhet, medan Andreas satt och spelade tvspel (väldigt kul eller hur?). Nu kanske ni undrar varför inte han hjälper till, men det är så att jag bara litar på mig själv när det gäller städning. Sen hittade jag ett par små sysslor som han fick göra..

I skolan idag så hade vi vårdteknik. Övade att ta blodtryck, kolla puls, sugning övre munhåla, temp, och fick information om syrgas och hur det används i vården. Ganska intressant, och det här med att kolla blodtrycket är svårare än vad man tror! Kommer behöva öva mycket på det!

Ne, nu är det nog dags att fortsätta igen. Tiden går ju. Vill inte städa tills sent i natt.

Sovmorgon

Nu gick Andreas precis för att åka till skolan. Och jag ligger kvar i sängen. Utnyttjar min sovmorgon så gott jag kan. Så himla skönt att sova lite längre för en gång skull! Var uppe rätt sent igår med så kände att jag behövde sova ut lite. Och varför inte passa på när man har chansen? Efter att jag bakat brödbullarna så satte jag mig och spelade skyrim ett tag. Gick nog och la mig strax efter ett, mycket snarare än vad jag har gjort på länge nu!

Nu tänkte jag väl strax ge mig upp, ta en dusch och sen stoppa i mig lite frukost. Börjar klockan ett idag, så har ett par timmar på mig än. Ikväll ska jag försöka hitta ork till att storstäda lägenheten. Det måste göras, bara att ta tag i det...

Första brödbaket!



Har hållt på att baka bröd nu ikväll. Första gången någonsin faktiskt! Men det är ju inte limpor eller så, utan brödbullar - rosenbullar rättare sagt!
De står just nu och kallnar. Ska bli spännande att smaka en sen! Haha :)

Andreas 20 år!


Min pojkvän har idag fyllt 20 år! Hans födelsedag började med att han fick The på sängen (han ville inte ha frukost då han inte brukar äta det), så då gick jag in med en fin bricka med the och paket och så spelade jag upp en "ja, må han leva-låt" via Spotify på mobilen (känner mig inte så bekväm i att sjunga på allvar så tyckte detta var en kul grej!). Andreas vaknade och blev glad, fick sina paket och en stor puss på munnen. Så vad fick han då? Jo, i lördags fick jag lite panik, för kom på att jag ännu inte köpt något till honom (!!). Efter att ha valt mellan massa olika saker så hade jag glömt bort att bestämma mig, och tiden gick samtidigt så fort med allt tentaplugg. Hur eller hur så beställde jag två saker på nätet. Det var en "The joker -tröja" och sedan ett anger management-set med tre skumgummi bollar i olika storlekar. Dessa är det meningen att man ska trycka ihop och kasta när man är arg, vilket passar perfekt när Andreas förlorar när han spelar tvspel, haha :). Förutom dessa så lovade jag honom att bjuda på hockey en gång, så får försöka hitta en match vi kan gå på och så betalar jag den åt oss båda. Känns som rätt bra grejer, då han i alla fall har önskat sig hockeybiljetter! Han fick dessutom bestämma mat, och då valde han min special kycklinggratäng som vi båda älskar. 

Fredrik var här med ett par timmar mitt på dagen. Drack lite kaffe och gratulerade Andreas. Då fick han det nya assasins creed. Inte så illa! Gissa vad han sitter och spelar nu liksom? Haha

Vi har äntligen internet nu med. Har fått använda internet från mobilerna hittills sen vi flyttade hit. Men idag äntligen kom en kille och installerade något så nu har vi bredband! Gött!

Hade ju vårdteknik idag på förmiddagen, med kapillär och ven-provtagning. Så sjukt galet kul! Bara längtar tills man blir riktigt haj på det där och får in rutinerna ordentligt. Men kapillärprov var inga problem alls, var ju bara ett stick i fingret. Venprov däremot är när man tar blodprov i armen (!!). Är så sjukt imponerar av mig själv och alla i min klass, hur duktiga vi är, och sedan längtar jag tills man får komma ut och praktisera detta på riktigt! Sjuksköterska är så rätt för mig och det är superskönt! För att återgå till venprov igen så fick vi först öva på låtsasarmar, sedan fick vi öva på varandra. Jag tog på Fanny och det gick jättebra! Fick blod direkt! Läraren var imponerad av att alla i gruppen lyckades så himla bra, i och med att det bara är vår första termin här, och att vi aldrig tagit venprov tidigare. Ser fram emot imorgon, då blir det mer vårdteknik!

Ergonomi

Kan ju säga först att jag är glad att jag motstod frestelsen att åka hem i eftermiddags. Den långa väntan på KTC var värt det då jag lärde mig en del som jag glömt bort sen sist! Under timmarna jag väntade hängde jag lite med Andreas och hans vänner, åt, och så kom Filippa och Jonas, två klasskompisar, och så gick vi igenom cirkulationen och respirationen lite och kollade på några ergonomifilmer som ligger uppe på moodle. Vi fick tiden att gå, och det var skönt!

Trött var jag när jag väl kom hem dock. Andreas hade suttit kvar i bibblan och pluggat, så han gjorde mig sällskap i bilen, vilken var skönt. Är så himla träligt att köra i mörker när det regnar, men att ha sällskap känns bättre än att vara själv!

När jag kom hem spelade jag skyrim och så slog jag in Andreas paket. - för han fyller 20 imorgon! Vad han får och hur jag ska fira honom berättar jag när han själv vet det! Ifall att (fast det inte är troligt) han skulle gå in och läsa detta...

Imorgon är det KTC som gäller igen, men denna gången ska vi lära oss ta venprover. Spännande!

Fyra timmar.


Föreläsningen är slut och nu är det fyra timmar jag har att döda innan det är KTC. Ska nog sätta mig och gå igenom föreläsningen igår och idag, försöka fortsätta med sammanfattningen jag började med igår till exempel. Är sjukt sugen annars på att åka hem. Nja, får fundera lite hur jag ska göra..

Respiration

Nu är det en ny dag, en ny lång dag. Först en föreläsning om respirationssystemet och sedan mellan 16 och 18 blir det att öva ergonomi på KTC. 

Kväll äntligen.

Har nu suttit och skrivit en sammanfattning om cirkulationssystemet. Eller. Har skrivit ner hälften underfär i alla fall. Orkar inte mer nu. Är trött efter en lång dag i skolan! Så tänkte jag får fortsätta imorgon. Har bläddrat igenom powerpointen inför imorgon med, då det blir förläsning om respiration. Bläddrade igenom boken också, men läste inte mer än rubriker. Ibland orkar man bara inte.. Stannade kvar efter att föreläsningen var slut idag med tre klasskompisar och gjorde två inlämningsuppgifter som vi ska skicka in senast torsdag. Det tog lite tid, men det är skönt att ha de avbockade från listan, och inte behöva tänka mer på det nu liksom! Nu blir det full fokus på cirkulation och respiration. Ska även på KTC (kliniskt träningscentra) på sena eftermiddagen imorgon, då en sjukgymnast kommer vara där. Så tänkte passa på att öva ergonomi. Glöms lätt bort annars bland allt annat att lära sig. Sedan på onsdag ska vi öva venprovtagning, alltså ta blodprov på varandra. Det ska bli sjukt spännande, men lite läskigt! Sprutor klarar jag ju av att både ta och ge, men blodprov? Ja det återstår att se. Blir kanske svårt första gången, men ska nog gå det också till slut! Andreas fyller år på onsdag med, så vet inte om jag ska ge mig hem efter vårdtekniken, eller om jag ska stanna kvar och öva på KTC på onsdag också. Behöver det egentligen, men samtidigt vill jag självklart vara hemma och skämma bort min älskling på hans dag!
 
Nu ska jag ta en paus från skolan några timmar. Spela lite skyrim, gå och lägga mig, och sen är det dags igen.

Lunch




Ett par timmar gjorda och någon timma kvar. Föreläsningen är intressant, bra bilder och bra föreläsare , det brukar då bli ett bra resultat! Tänk er själva; hur hjärtat pumpar runt blodet i kroppen, hjärtats delar och hur det ens kan slå?! Superhäftigt och intressant om ni frågar mig! Kan inte annat än att älska min utbildning!

Morgonrutiner

Att man kan vara så trött när man ska gå upp på morgonen.. Livrädd att somna om men vill ändå ligga kvar och dra mig lite. Då brukar det passa perfekt att kolla igenom Facebook lite grann. Bläddra igenom, se om något nytt hänt eller om någon rolig bild eller video länkats. Sen brukar jag även kolla igenom instagram, och tillslut mailen. Sen är det dags att gå upp. Man får in lite morgonrutiner. Brukar göra saker i en viss ordning på morgonen, känns ganska skönt. Och det är inte förän efter frukost som först som jag faktiskt piggnar till lite. Man kan säga att jag är en zombie på morgonen. Men tror nog inte jag är ensam om det?

Idag blir det föreläsning om cirkulation. En lång föreläsning, från 9.15 till 15.00. Men det känns bra! Var länge sedan jag hade något i skolan nu! Får inte glömma packa med något att äta med, så himla lätt att missa. Får bli smörgåsar idag, då vi inte har några rester från igår.. Spelar ingen roll hur mycket mat jag gör tycker jag, blir inte rester ändå.. Lustigt det där.. Haha. Äter som två elefanter?!

En plan för studierna

Med tanke på hur tufft det var att plugga till denna tentan har jag bestämt mig för att vara noga och verkligen gå igenom efter varje föreläsning vad den handlat om, vad jag lärt mig och skriva en sammanfattning på området. Detta kommer jag ha sjukt stor nytta av sen när jag väl ska tentaplugga igen. Att redan ha förstått allt så det mest bara är repetition. På grund av detta så skrev jag ut powerpointen vi ska använda imorgon och läste även igenom sidorna i lilla boken om cirkulation, så jag har en överblick inför föreläsningen. Sedan kommer jag förstå mycket bättre under föreläsningens gång och sen efter när jag ska skriva min sammanfattning kommer jag förstå ännu lite mer. Känns som en bra plan! Hoppas bara jag kommer orka hålla igång den, blir ju en del plugg utöver föreläsningarna, men det får man offra om man ska orka med i längden!
Har ni något bra plugg-tips?

Beautiful




Underbar söndag


Här sitter vi nu, Andreas och jag, två lata potatisar, och spelar skyrim :) underbar söndag!

Idag är det min tur .


Ni ska se ljuset som blir när solen skiner in genom gardinerna i vardagsrummet. Otroligt vackert. Går dock inte återskapa med bild från mobilen... Kanske tar med kameran sen! Men har ett sug att spela skyrim idag, så det är vad jag kommer göra. Länge sen! Och blev sugen nu efter att Andreas och kompisen spelat hela natten. Och känner mig otroligt trött idag, fast att jag sovit så bra som jag ändå gjort. 

Skyrim

Andreas ringde i eftermiddags (när han var påväg hem) och frågade om en klasskompis kunde komma ikväll så de kunde ha sin "skyrim-kväll/natt". Självklart sa jag, kul med besök! Och skyrim är ju inte helt fel det heller! Så vi bjöd först på lite mat, nuggets och ris, och sen har Andreas och kompisen suttit och spelat ett par timmar och jag har kollat på och dessutom sovit lite till och från. Är glad att jag inte gick på klassfesten ikväll som är, så trött som jag känner mig! Tänkte därför lämna pojkarna ifred nu och krypa i sängs! Kanske lyckas sova en natt nu utan oroliga drömmar? Det återstår att se! Puss och godnatt!

Som att redigera för första gången igen.

Sitter och njuter av supernatural och lite godis. Känns så himla gött! Tentan är avklarad och jag har faktiskt tid att göra andra saker! Städat har det inte blivit något idag, än, och jag tvivlar på att jag kommer städa något speciellt heller. Dock plocka undan lite så det ser vettigt ut måste jag göra! En klasskompis till Andreas kommer över och de ska spela skyrim hela natten. Blir nog bra! Kul med besök, och skyrim är ju fantastiskt kul! Var länge sedan jag spelade det sist nu, så blir nog att jag sitter med dem lite till och från :).
 
Nu ska jag för första gången någonsin testa att redigera foton på macen. Har tagit ett par bilder med kameran, vissa har legat ganska länge där, och andra är nya. Måste ju se hur det funkar! Har dock inte photoshop på denna, som jag är van vid, så får se hur det går! Kanske dyker upp en bild eller två ifall det blir lyckat!
 
Ta tag i saker och ting var det, ja men redigera bilder är ju att ta tag i fotograferandet i alla fall! Jag är på gång nu!

Då var den skriven.

Vilken befrielse! Nu är tentan skriven och jag är hemkommen igen. Känns så skönt. Blev helt plötsligt klar i huvudet och den där klumpen i magen lättade betydligt! Hur gick det då? Jo, det vet jag inte förän om tre veckor. Men det kändes bra! Och den känslan tänker jag leva på nu fram tills resultatet kommer. För då blir det antingen att resten av klumpen i magen försvinner, eller att den kommer tillbaka igen. Det återstår att se, det ligger i alla fall inte i mina händer längre. Jag har gjort så gott jag kan!

Nu ska jag varva ner, ta en lång skön dusch och sen fixa lite med hemmet. Behöver både diska och städa. Saker man skjuter upp när man prioriterar plugget. Får se om jag orkar det sen, annars blir det imorgon, för nu har jag faktiskt tid! Tills det börjar igen på måndag med något nytt. Kämpa på!

Den stora tentadagen

Morning! Eller vet inte om det räknas som morgon än. Inte i mitt huvud i alla fall. Trodde aldrig jag skulle klara av att komma upp idag, men nu är jag uppe i alla fall! Fryser, och är trött som få! Men får jobba på att vakna till lite, klä mig varmt och sådär, för idag är ju den stora tentadagen! Hejaheja!

Fredagsmys

Det slog mig precis att jag faktiskt har flyttat hemifrån på riktigt nu, adressändrat och allt. I Växjö, i ettan, var det bara Andreas som stod på lägenheten, men nu står vi båda på kontraktet och är alltså sambos. Andreas är min sambo, shit, vad vuxet det låter. Pojkvän lät liksom lagom men nu är han även min sambo. Kul! :)

Hur eller hur, pluggandet har jag lagt ner. Sitter och tittar på supernatural, äter lite ostbågar och tog ett halvt glas vin. Lite fredagsmys är jag värd! God middag åt jag med. Rester som mamma och pappa lagat; fläskfilé med stuvade kantareller och så couscous till det. Mums!
Tror dessutom att det är storm ute? Blåser en del.. Hmm..



Är nog tillbaka på riktigt nu.

Har upptäckt hur roligt jag tycker det är att blogga igen! Har lite att blogga om nu när jag haft en så lång paus. Fungerar ju som en dagbok ändå, skriver mest för min egna skull. 

Min förhoppning är att jag även ska få tillbaka suget att börja fotografera igen! Skulle ju passa bra. Känner med att jag behöver ett intresse utanför pluggandet (och serie-tittandet), och då är ju fotografering passande. Det är ju kul, och jag kan ju faktiskt använda en kamera, så måste bara hitta inspirationen och kreativiteten igen! Har känns nu när jag sitter och måste plugga att jag skulle vilka hämta kameran och fota lite snygga detaljer i lägenheten till exempel, men det finns ingen tid för nu. Fota kan jag göra när som, tentaplugga har jag sista dagen på mig idag! Men i morgon ska jag, om jag kommer ihåg, ta fram kameran och ta lite bilder, för då har jag ju även tid att redigera dem efteråt, vilket är lika kul det med! 

Plugg-mys



Godmorgon! Känns som en bra dag idag, är lite lugnare i min mage och ska nog ta det lite lugnt. Gick upp tidigt för att inte behöva känna mig stressad i pluggandet, och på grund av det har jag redan hunnit lära mig de viktigaste skelettbenen i vår kropp, och håller nu på att försöka lära mig de viktigaste musklerna (eller största), vilket är lite svårare, men det ska nog gå det med till slut! När jag är klar med den biten tänkte jag börja läsa lite om rörelseapparaten och om sinnena, men i övrigt får det gå som det går imorgon. Kunde mer än jag trodde igårkväll när Marie förhörde mig, så lite poäng ska jag nog lyckas skrapa ihop om jag bara tänker efter ordentligt! 

Nästa vecka är det ny kurs igen, fast det är en fortsättning på denna så det kommer fortfarande vara anatomi och fysiologi, blandat med proffesionskunskapen då. Ska lära mig ta venprov på onsdag, vilket ska bli sjukt kul! 

Ha en bra fredag! Puss .

Nu slår jag igen datorn.

Blev många timmars plugg idag. Läste en hel del själv och skrev en "sammanfattning" om det endokrina systemet. Sedan pratade jag över skype med Filippa i över en timma och gick igenom en hel del, och nu i kväll har jag pratat med en annan ur klassen i två timmar och gått igenom saker och ting igen. Känns mycket bättre nu inför tentan än vad det gjorde i morse!

 

Dags att gå och lägga sig nu i alla fall. Måste vila hjärnan några timmar innan jag sätter igång imorgonbitti igen. Sömn är viktigt och får inte glömmas bort! Allt måste få falla på plats under natten.

 

Hoppas ni haft en bra dag! Det har jag, fast att jag har pluggat i princip hela dagen (med undantag för mat och toapaus). Tur att jag tycker det är så himla intressant detta, annars hade det aldrig gått, haha. 

 

Puss & godnatt!


Bara två dagar kvar...



Börjar känna hur paniken kryper närmare.. Tenta på lördag och jag kan inte hälften av allt jag ska kunna. Vill ju verkligen lära mig! Om man bara hade en extra vecka på sig.. Men ingen mer tid får gå till spillo nu. Dags att fortsätta nöta!

Nedräkningen börjar.


Måndag idag, och nedräkningen tills lördag och tenta del 2 börjar. 

Ska försöka lägga ner så mycket tid och kraft jag orkar på att plugga idag, och verkligen förstå det jag pluggar. Det är svårt, men sjukt intressant så bara det sätter sig så sitter det sen.

Har nog glömt att säga vad tentan är i för ämne. Det är första medicin-tentan. Fysiologi och anatomi. I lördags hade vi frågor angående blodet, immunologi och lymfsystemet, och mikrobiologi. Nu på lördag kommer frågor angående nervsystemet, endokrina systemet, cellen, rörelseapparaten och sinnen. Alltså en ganska stor tenta! Som tur är har ändå de olika "delarna" med varandra att göra, eftersom kroppen samverkar så mycket.

Förutom fysiologin och anatomin, som vi har tenta på nu, så håller vi även på med proffesionskunskap parallellt. Vi har lärt oss ta sprutor, både sub cutana och intramusculära. Vi har även lärt oss om ergonomi, att linda ben och ta ankelmätning och lite sånt smått och gott! Så händer mycket nu. Men roligt har jag och trivs som attan! Nu gäller det bara att hänga sig kvar och kämpa med pluggandet, för som sagt är det mycket att ta in.

Hoppas ni får en fin dag! Puss

Bilder från Alvesta.







Lite foton från nya lägenheten! Älskar den verkligen. Så himla mysig på alla sätt och vis!

Bilder sen sist.

Var på Öland en sväng med i somras. På bilder ser ni Solliden.
 
Midsommarpussen.
 
Latitude 57, med bland annat Agnes och Magnus Uggla.
 
Malta.
 
Detta är då ettan vi hade på campus. Bilderna är tagna i början när vi flyttat in. Så helt i ordning var det inte. Vi fick det mysigt tillslut! Men utnyttjade varenda liten vrå av lägenheten :).
 

Bilder från nya lägenheten får ni lite allt eftersom. Har inga på datorn nämligen!

Mycket har hänt...

Funderar ärligt på om jag ska börja blogga igen. Kan vara roligt att komma ihåg om några år vad som hände i livet igentligen, hur tankarna gick och vad jag hade för mig om dagarna..
 
För att köra en liten snabb uppdatering nu då, för det var i mars (!!!) jag bloggade senast.. Oj, vad mycket som hänt sedan dess när jag tänker efter!
 
Jag sökte till sjuksköterskeutbildningen i Växjö - och kom in. Andreas började även plugga till musiklärare samtidigt så vi bodde ett litet tag i en etta vi hyrde i andra hand. Hade 25 kvm att dela på, på campus, så det var en upplevelse. Sedan fick vi (som tur var!) tag i en större lägenhet som var privatägd av en tant. Så där bor vi nu. I Alvesta, och har uppdaterat våra 25 kvm till 67. Det är en mysig lägenhet med snedtak och sådär, så stormtrivs verkligen!
 
Utbildningen går framåt. Hade en "flum-tenta" i lite historia, patientperspektiv, människobilder osv, som jag klarade. Igår skrev jag min andra tenta, och den läggs sedan ihop med den tentan jag ska skriva nästa lördag. Så denna veckan kommer bestå endast av plugg, i princip.. Sitter hemma hos mina föräldrar nu. Ganska skönt att vara "hemma" lite. Och det där med "hemma", det är svårt nu när man har två hem. Åker liksom hem, från hemmet... hmmm..
 
Hur eller hur. Vad har mer hänt sen sist då? Jo, jag jobbade under sommaren, och så var jag även utomlands en sväng med Andreas och resten av Vetlanda-revy-gänget. Var på Malta, och det var verkligen superskönt! Varmt och gött och allmänt avslappnande! Får se om jag kan lägga ut ett par bilder. Kanske både från resan och på lägenheten. Kan vara roligt att gå tillbaka och minnas i framtiden!
 
Annars har väl livet sett ut som vanligt tror jag. Dagarna kommer och går!
 
Hoppas jag kan hålla det denna gången, att fortsätta uppdatera här en gång ibland alltså. Ja, vi får väl se...

RSS 2.0