Nytt försök igen.

Varje gång jag skriver ett inlägg här på bloggen tänker jag att "nu är jag tillbaka igen, på riktigt den här gången". Men varje gång så blir det bara ett inlägg och sedan glömmer jag igen. Får se hur det går denna gånger. Men oavsett så är det roligt för mig själv att kunna ha bloggen som en dagbok på nätet där jag kan läsa hur jag tänkte "förr" och se bilder och mest när jag tittar tillbaka så sitter jag och ler. 
 
Mycket har hänt sedan sist, då det var ett tag sedan jag bloggade. Jag har nu hunnit jobba som sjuksköterska i ett år. Jobbade först under förra sommaren på en onkologavdelning men bytte i oktober till en medicinavdelning med inriktning på lunga och gastro. Har lärt mig mycket. Går inte ens beskriva egentligen. Är väldigt mycket medicintekniskt som lungdrän som vi hanterar. Har lärt mig ta blodgaser och är så spännande att varje arbetspass få ta del av andra människors liv och verkligen känna att jag gör skillnad. För det gör jag. Ofta glömmer man bort det för det är mycket att göra på jobbet och inte så mycket tid för reflektion. Men jag är stolt över det jag gör och jag trivs på mitt jobb och är stolt över att vara en sjuksköterska. Det debatteras överallt om dålig lön och dålig arbetsmiljö, och absolut håller jag med. Det hade kunnat vara så mycket bättre. Det är stressigt och ofta övertid och man är HELT slut när man kommer hem från jobbet. Men som jag älskar det ändå!
 
Min lillasyster Cicci har tillsammans med sin sambo fått ett barn. En liten Emmy som de igår hade namngivning för. Var så roligt och mysigt. Jag har fått äran att vara hennes gudmor, något som jag är väldigt stolt över. Har tidigare lagt väldigt mycket på smink varje månad (då det senaste året/åren?) varit ett stort intresse och bara växt sig större och större, men nu kommer jag även lägga mycket pengar på presenter och kläder till lill-tjejen. Finns så otroligt mycket roligt och fint att köpa. Och som gudmor och moster känner jag hur jag vill skämma bort henne. Hon tackar mig varje gång vi ses genom att bli överlycklig när hon ser mig. Det värmer i hjärtat.
 
Sedan sist har Andreas och jag också köpt en ny dator. En iMac som komplement till våra macbooks. Skönt att ha en stationär dator som är "sammankopplad" till våra bärbara genom icloud. Denna nya datorn får också agera Sims-dator då vi kommit in i en Sims-period nu igen.
 
En kamera har jag också köpt mig. En liten kompaktkamera som än så länge har gjort ett riktigt bra jobb. Smidig och lätt att ha med sig och bilderna, so far, är jag väldigt nöjd med. Mycket enklare än att behöva dra med sig systemkameran och behöva planera vilket eller vilka objektiv som ska få följa med. Har mest blivit fotande med mobiltelefonen innan men nu är det kompaktkameran som gäller, vilket är roligt!
 
Nu blev det ett långt inlägg och är ju bara en liten del av allt som hänt sedan sist. Lovar inte att uppdatera snart igen för vet att jag kanske inte kommer kunna hålla det. Men vi får se! Vem vet?!
Ha det bra så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0