30 oktober

Äntligen fredag!
 
Anna har varit här idag och vi har pluggat ihop på C-uppsatsen. Har läst artiklar vi ska använda till vår bakgrund och skrivit lite stödord, så vi vet ungefär hur vi vill ha det. Jobbade på så bra så nu när Anna åkte hem tar jag helg. Ikväll är det idol igen och det tänker jag se. Det är så bra i år, eftersom alla verkligen är duktiga. Det brukar annars vara någon som jag tycker är mindre bra som jag verkligen inte kan förstå hur personen gått så långt. Men i år tyckte jag alla var duktiga redan på kvalet. Har nog sett nästan alla avsnitt faktiskt, inte illa. Brukar inte orka det annars.
 
Nu blir det lite lunch sedan ska jag forska i lite om och isf när jag kan köpa mig en ny mobil. Börjar bli lite sugen..
 
Ha en bra helg!

29 Oktober

Först vill jag komma med en liten uppdatering om Harry och Leia. Det går verkligen jättebra med dem. Harry biter henne fortfarande ibland, eller håller fast och trycker ner och hon skriker som en stucken gris, sedan kommer hon loss och springer och fortsätter och busar med leksaker hon hittar. I nästa stund tvättar de varandra och kurrar för fullt. Är mysigt verkligen. De har inte riktigt sovit ihop än. Bara någon kort stund då Harry inte riktigt är redo för det. Leia kommer gärna till Harry och vill sova, vaknar han inte när hon kommer så kan de sova ihop ett tag, men sedan går han och lägger sig en centimeter därifrån typ. Dock tvättar de varandra som sagt och sover gärna i närheten av varandra, väldigt nära, men inte riktigt intill. Har även testat att ha de ensamma hemma några timmar, utan att först stänga in Leia i sovrummet. Och det fungerade bra vad vi tror i alla fall. Känns skönt att man faktiskt vågar lämna dem en stund utan att behöva oroa sig att de ska skada varandra.
 
La aldrig upp några bilder på kläderna jag köpte i lördags, men det kanske kommer senare, vi får se. I söndags var mina föräldrar här och det var mysigt. Pappa lagade våra cyklar och sedan tog vi en sväng till Växjö för mamma blev avundssjuk på en kofta jag köpte under lördagen. Hon ville ha en kofta själv med så åkte in och köpte en.
 
Den här spegeln sitter jag och sminkar mig vid nu. Är en ögonskuggspalett från Sleek. Den fungerar bra mycket bättre än spegeln i badrummet då jag sätter denna i vardagsrumsfönstret och då får perfekt ljus i ansiktet. I badrummet kommer ljuset från en dålig lampa från ena sidan och lyser upp halva ansiktet och är det ljust ute får jag ett helt annat ljus från fönstret på andra halvan av ansiktet. Är riktigt svårt att få ansiktet jämnt-sminkat i badrummet.
 
Ser ni vad fint det är ute? Älskar hösten och alla dess färger. Tycker det är jätteskönt att det inte varit så regnigt ännu i höst, mycket sol och mycket uppehåll, vilket gör att jag njuter som bara den!
 
I måndags hade vi första handledningen för C-uppsatsen. Hade lite frågor vi tog upp med vår handledare och diskuterade igenom en del saker. Var väldigt bra! Pilotstudien har vi haft ute nu i ett par dagar och imorgon ska vi träffas, jag och Anna, och diskutera igenom svaren på pilotstudien samt börja skriva på bakgrunden igen. Har ju en del från projektplanen, men har lite saker vi ska lägga till.
 
Blev ett långt inlägg nu, men hade lite att skriva om. Ska försöka blogga lite oftare istället så behöver inte inläggen bli så långa. Puss!
 

Shoppingdag

Idag har varit en väldigt bra dag. Andreas föräldrar och lillasyster kom hit för att hälsa på, gosa med katterna och fika lite. Sedan åkte vi alla in till växjö för att shoppa. Blev en hel del faktiskt! Men är nöjd med mina köp. Om jag kommer ihåg det kan jag imorgon fota sakerna och lägga upp här? Förutom att shoppa så åt vi ute och sedan åkte jag hem medan de andra stannade kvar i växjö för att gå på hockey. Som sagt var det en väldigt bra dag. Är en del fattigare, men är väldigt nöjd! Nu ser jag Wallander och gosar i soffan med Leia. Harry vet jag inte vad han hittar på.. 

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll! 

Harry och Leia

Allt har gått jättebra mellan Harry och Leia. Vi tog introduceringen lite stegvis och väldigt försiktigt. När vi kom hem med henne gick jag först in i lägenheten och gick in tillsammans med Harry i ett rum så att Andreas och Leia kunde gå in i sovrummet utan att de skulle se varandra direkt. Där inne fick hon strosa runt en liten stund, lukta och bekanta sig. Sedan fick hon gå in i sin transportbur igen och vi släppte in Harry. De nosade försiktigt och det var lite gruffande läten från båda hållen och lite fräs. Dock var det inga överfall eller något utan de spanade lite från håll och lät mest. Under kvällen sedan så hade vi henne utanför buren men turades om att ha Leia på golvet och Harry i famnen, eller tvärt om. Det fungerade ganska bra. Sedan tog vi det ett steg till och vi busade med Leia på golvet. Vi märkte nämligen att Harry hade börjat acceptera. Nu var det mest hon som fräste ibland. Dock brydde hon sig inte om honom alls när hon busade och då kunde han lukta på henne, och slå efter henne utan klor när han kände för det. Var ganska roligt att se dem. Slutade man dock leka med Leia så tyckte hon Harry var läskig och sprang under skobänken, där hon kaxade upp sig och fräste och spottade. Harry var dock lika rädd för henne så när hon busade och kom för nära flydde han för sitt liv. Vi sov i skilda rum inatt för att vara säkra. Jag och Leia sov instängda i sovrummet och Andreas och Harry hade resten av lägenheten och sov i soffan sen på natten.
 
Under gårdagen tog de ännu större framsteg. Hon blev tuffare och gömde sig inte så mycket och Harry vågade också gå fram lite mer än han gjorde i söndags. De fick vara fria och ensamma på golvet nästa hela dagen och det gick bra. Hon busade och sen sov och då kom hon gärna upp i knät och la sig. Harry började komma också och lägga sig bredvid, Ville nog också vara med. Vi sov allihopa i sängen sedan på natten. Det gick utan problem.
 
Idag har de varit busiga tillsammans och även tvättat varandra lite. Hon tycker nog att Harry är lite jobbig som följer efter hennes minsta steg hon tar. Springer hon någonstans blir hon direkt jagad och förföljd. De sover dock bredvid varandra i soffan och så. Leia kröp inpå Harry och de började tvätta varandra lite (och Harry bet Leia med, men inte alls hårt) sedan la sig Leia intill Harry. Det var nog dock lite väl nära tyckte han som flyttade sig en decimeter så han lämnade lite plats emellan. De gör verkligen framsteg och jag är så glad att allt går så bra! Man har ju googlat en del och hört en del skräckhistorier. Vi vågar ännu inte lämna de ensamma hemma tillsammans, men att inte vara med och vaka över dem hela tiden det vågar vi. Snart sover de nog ihop i en liten hög och busar tillsammans också.
 

Leia


Mys med tända ljus.

Har i eftermiddag och ikväll suttit och läst igenom några projektplaner + essäer. Jag och Anna laddade upp vår i eftermiddags och har nu börjat läsa andras (som kommer vara med i vår opponeringsgrupp) för att kunna lämna kommentarer. Anna är borta hela nästa vecka så det är nu fram till och med söndag som vi kommer kunna sitta och gå igenom alla projektplaner. Är en hel del jobb, men då är det skönt att ta det man kan redan nu. Jag har en del planer för helgen nämligen. Preliminärt är det bestämt att jag ska till Melanie på fredagen och vara där till på lördagen. Sedan kommer även Jonas och kanske Julia ut dit och vi ska plugga statistik och ha mysigt. På söndagen ska jag och Andreas sedan åka och hämta Leia. Blir en spännande helg! Hoppas bara att jag och Anna hinner gå igenom tillräckligt mycket innan helgen, så jag inte behöver offra några planer.
 
Har i eftermiddag också varit inne i Växjö och handlat lite kattsaker. Ett par presenter till Harry och så kattmat. Handlade även kattmat till Leia och så en till transportbur och lite sådär. Köpte även glass, choklad och en concealer till mig! Var ju tvungen :)

Överraskningsfika.

Idag var jag sådär extremt trött när jag vaknade. Klockan ringde 06.30 för jag tänkte att jag skulle hinna ta god tid på mig, äta "go-frukost" och sedan även hinna sminka mig. Men nej. Att gå upp så tidigt gick inte alls så i stället sov jag till 07.20 och fick sedan äta en frukost bestående av ostsmörgås och lite fil. Inget smink blev det heller. Detta är verkligen inte hela världen, men tycker det är sååå roligt att sminka mig och specielt hade det varit roligt idag då jag faktiskt hade planer på eftermiddagen. Jag och några klasskompisar hade planerat att överaska en annan klasskompis som fyller 30 år imorgon. Vi lurade hem henne till en av oss och sedan hade vi fika där. Hon blev verkligen överraskad och hela grejen blev väldigt lyckad. Kul!
 
När jag kom hem ikväll hade jag huvudvärk som jag knappt vågar tänka på. Tog två alvedon och en ipren och gick och la mig en timma. Sedan var det bättre. Resten av kvällen har jag suttit med projektplanen och essän. Men jag och Anna är äntligen klara! Hon skulle lägga över all text från google docs till ett word-dokument nu ikväll, sedan ska vi bara läsa igenom det en sista gång imorgon innan vi skickar in det. Skönt att ha det gjort. Nu börjar sedan nästa stora grej. Eller nästa stora grejer. Har nämligen både opponering/respondering på tisdag och sedan har jag dessutom statistik-tentamen på fredagen. Roligt? Nej...

Bästa sällskapet

Sitter i sängen och pluggar tillsammans med Harry. Jättemysigt när han kom och la sig intill mig istället för att vara i vardagsrummet med Andreas och Emanuel. De sitter där och spelar TV-spel och tjoar, låter och har sig. Haha. Märks att de har roligt i alla fall, men kanske lite högljudda för Harry. Mysigare inne hos mig i lugn och ro.
 
Jag sitter och finslipar på projektplanen. Tänkte att vi ska bli helt färdiga idag. Hade varit toppen!

Leia

Har haft en suverän helg och tingade precis en liten kattkompis till Harry. Om en vecka hämtar vi alltså en liten kattflicka. Det blir en liten Leia!

Ontologi & Epistemologi

Någon som förstår begreppen? De är inte jätteroliga alltså. Jag och Anna har suttit och skrivit vår essä idag till den vetenskapsteoretiska examinationen. I den skulle vi bland annat beskriva ontologi och epistemologi och hur vi planerar utgå från dessa begrepp och synsätt i vår studie. Suck. Var riktigt tungt och nu är jag inte lite trött i huvudet. Anna har tagit bussen nu, för vi är preliminärt färdiga i alla fall. Jag sitter ensam kvar på bibblan och väntar till klockan blir halv fem då Andreas slutar, så vi kan åka hem. Känns skönt ändå att vara preliminärt färdig både med projektplanen och med essän. Detta innebär att vi på måndag ska sitta och läsa igenom dem var och en för sig och sedan finslipa och bara göra dem helt klara helt enkelt. Sedan kan vi släppa dem tillfälligt. Så småningom kommer även opponering och respondering ske, men det är lite längre fram i tiden.
 
I helgen har jag bra planer. Ikväll blir det tacos och vin hos Emma. Ska bli jättemysigt att umgås lite och tänka på annat än skolan. Imorgon eftermiddag ska vi fira Andreas mormor på en restaurang, tillsammans med hans familj, och sedan gå på teater efter det. Det ser jag verkligen fram emot! Söndag sedan ska jag och Andreas åka hem till mina föräldrar. Var riktigt länge sedan nu! Pappa skulle bjuda på god mat sa han och så ska vi passa på att byta till vinterdäck på bilen. Var ett tag sedan jag hade en sådan "fullproppad" helg, men ser fram emot det. Det är verkligen bara roliga saker.
 
Måste också säga att jag är stolt över mig själv då jag lyckades sminka mig på en halvtimma i morse. Är en grym förbättring mot tidigare då det tagit en himla tid. Blir nog ännu snabbare så småningom, men hellre än halvtimma än en timma!

Seminariet till uppgiften.

Nu har jag testat delar av det nya sminket! Har skola idag, så blev en ganska naturlig sminkning. Bilden till vänster är mörkare och mer orange än den till höger, men det beror troligen på den orangea gardinen som var i det fönstret jag var och tog den bilden. Bilden till höger är mer "naturlig och verklighetstrogen". Dock ser man bronzern och kind-sminket rätt bra på den första bilden. Vad tycker ni? Själv är jag nog rätt nöjd. Övning ger färdighet och jag har ju inte övat så mycket ännu.
 
Som jag skrev har jag skola idag. Går mellan 13-14.30. Ska ha det där seminariet som jag hade uppgiften till. Den där jobbiga, långa, omfattande uppgiften som jag skrivit om. Nu ska jag bre mig ett par knäckebröd och sedan se så jag har allt nedpackat i väskan, som jag behöver ha med mig idag.

Mina paket!

 
 
Vet ni vad? Idag hade alla mina tre paket jag beställt kommit. Gissa hur glad jag blev?? Plockade i ordning och la alla saker där de skulle vara och så blev jag motiverad till att ränsa bland gammalt smink och hårgrejer, så passade på att göra det med i samband med att det nya kom. Ska bli otroligt spännande att testa lite av det nya imorgon!
 
Ligger nu i soffan och har galet ont i ryggen. Kan knappt röra mig. Vet inte vad som hände. Kände mig lite stel och så skulle jag duscha (vilket jag tänkt göra i morse, men sedan inte orkade med). Väl i duschen så klarade jag knappt av att raka benen för det gjorde så ont när jag böjde på ryggen. Ännu värre var det när jag skulle klä på mig sen. Nu ligger jag i alla fall som sagt bänkad i soffan. Gör inte ont när jag ligger stilla. Uhh, ryser av känslan att jag knappt inte fick på mig strumporna. För att trösta mig själv lite (eller för att bara komplettera det som jag fick hem idag) så beställde jag ytterligare saker. Var lite blandat, t ex ögonskuggepalett, läppstift och en nescessär till sminket. Den jag har nu är för liten. Känns sådär att jag gjort av med så mycket pengar på smink, men samtidigt känns det roligt och spännande. Får passa på att köpa nu när jag faktiskt har pengar. Visserligen är det snart jul och födelsedag och allt sånt där, men vissa saker vill jag inte vänta på. Och sedan kan man faktiskt få fler saker av samma. T ex fler ögonskuggor, fler penslar till smink, fler läppstift osv. Då gör det inget att jag köper lite nu av det jag vill ha så gärna. Hur eller hur har jag nu alltså ytterligare ett paket att vänta mig! Håller tummarna att det kommer på fredag, men blir nog mer troligt i början av nästa vecka.

Hos Anna

Sitter nu i Ljungby och skriver. Är ganska skönt för vi har inte mycket kvar nu på projektplanen. Dock har vi en essä vi ska skriva också i samband med kursen, men den börjar vi med på fredag är det tänkt. Skönt att vara ute i tid och det är fortfarande en vecka kvar innan det ska vara inlämnat. Skön känsla i magen! 

Scream

Jag och andreas började titta på nya serien scream på netflix (baserad på filmen) för några dagar sedan och vi blev fast. Ikväll hade vi bara fyra avsnitt kvar så vi körde dem i ett streck. Gick inte sluta titta. Riktigt bra serie, kan verkligen rekommendera den! 

Nu måste jag verkligen sova, för som sagt ska jag upp hyfsat tidigt imorgon för att plugga. Godnatt! 

Planen för imorgon

Jag kan ju tala om att min uppgift blev färdig i eftermiddags. Var ganska omfattande och blev inte helt nöjd med resultatet men har verkligen lagt ner mycket tid så orkar inte riktigt bry mig nu. Är ju till ett seminarium och visst ska vi lämna in det vi gjort, men vi ska ändå arbeta vidare med det under seminariet. 

Imorgon blir det tidig morgon och tänkte passa på att duscha med tror jag. Sedan blir det de vanliga morgonrutinerna + Smink och sedan åker jag till Ljungby för att plugga hos Anna .

Sminkning.

Nya läppstiftet från Gerard Cosmetics (Hydra-Matte Liquid Lipstick med färgen Aphrodite).
 
Idag har jag sminkat mig ordentligt. Mer än vad jag gjort någonsin tror jag. Ändå ser det ganska naturligt ut, eller hur? Har använt mig av en primär i pulverform från Tikei (som jag haft hemma länge), sedan en CC-cream från MaxFactor (tror jag) som foundation och sedan tog jag ögonskugga jag hade som lite bronzer och även som highlighter (i väntan på mitt nya smink). Rouge hade jag test-produkter hemma så jag använda mig av det (från Tikei). Pudrade sedan lite lätt över ansiktet med pulver-primern igen. Maskara använde jag min vanliga, men lböjde även ögonfransarna lite, vilket var länge sedan nu. Ögonskugga använde jag från MakeUpStore. Läppstiftet är det nya från Gerard Cosmetics. Det är lite mer åt corall eller orangea hållet, men ändå ganska snyggt. Bara ovant. Känns inte som jag har något så läpparna. Borde man ha något lipgloss över kanske?
 
Jag och Anna ställde in vårt pluggande på projektplanen idag då vi båda kände att vi behöver lägga tid på den andra uppgiften istället. Så det är den jag ska ta itu med nu. Suck.

Den där uppgiften.

Ja, vad ska jag säga? Uppgiften jag ska göra (analysera en blogg) går dåligt! Började först med en (vi har tre att välja på) och så tröttnar och och börjar ifrågasätta att det är så sjukt mycket att gå igenom. Hon har skrivit i fyra år nästan varje dag, och det ska jag läsa för att sedan plocka ut meningsenheter som passar syftet och efter det fortsätta arbeta med detta meningsenheter (som om inte att läsa själva bloggen var nog jobb). Blir så trött. Har verkligen inte tid! Efter att ha läst igenom två månader av hennes liv så bestämde jag mig för att byta blogg till en som visst var betydligt kortare (vet inte varför jag inte tog den från början..). Den jag kämpar med nu är "bara" tre månader ungefär. Dock uppstår problemet att jag tycker att jag saknar inlägg på hans blogg! Använder rubrikerna som "dag 1", "dag 2" osv. Jag kommer till dag 5 och ska gå vidare till dag 6. Men då kommer dag 46 istället! Vaa? Vart tod de andra 40 dagarna vägen? Han skriver heller inget om att han inte kunnat skriva osv osv.. Utan det blir konstigt och jag saknar inläggen. Men kanske är min dator skum eller mitt internet..? Blir såååå trött att det ska krångla och hålla på. Är trött som det är redan på uppgiften. Kommer bli mer tidskrävande än vad jag trodde.
 
Nu borde snart Andreas och hans klasskompis Anton komma hit. Tänkte bara sitta med detta tills dess, sedan ger jag upp. Får ta nya tag imorgon. Resten av kvällen sedan blir det nog film och bara mys tror jag. Ta det lugnt och ladda batterierna. Imorgon kommer Anna hit på morgonen och vi ska fortsätta med projektplanen. Jag känner dock bara för en halvdag i och med denna uppgiften med. Känner inte för att sitta med den till sent på kvällen efter en hel dags pluggande. Någon måtta får det vara.

Snart köpförbud.

Måste börja med att snabbt bara uppdatera att läppstiftet fortfarande sitter perfekt, och jag har både ätit och druckit! Har visserligen bara haft det i ca två timmar, men det är långt bättre än sorter jag testat tidigare. Är såååå nöjd! Kommer definitivt köpa fler läppstift från Gerard Cosmetics i framtiden.

Har dessutom suttit och köpt massa smink och sminktillbehör nu innan. Ska jag börja sminka mig vill jag göra det ordentligt med produkter jag är nöjd med. Beställde från Tikei och från Lyko. Tikei har jag handlat ifrån tidigare och har en primer därifrån som jag älskar. En stor fördel med den sidan är att man kan beställa massa prover. Alltså samma produkt som orginalförpackningen, men i en pytteförpackning som bara kostar 10 kr/produkt. Perfekt ju ifall man vill testa sig fram vilken produkt och färg som passar just en själv! Jag beställde en del prover och sedan lite borstar och annat. Blev rätt dyrt dock. Men det känns bra i magen så det får det vara värt!

Nu måste jag börja med en uppgift jag tänkte göra idag. Ska göra en kvalitativ analys av en blogg utifrån ett syfte. Inte den roligaste uppgiften men nog väldigt lärorik!

Nya läppstift från Gerard Cosmetics

Jag har väldigt länge tyckt att det är roligt med smink och att sminka mig "rätt". Eller alltså, med bra produkter och göra det fint och noggrant. Dock är jag så fruktansvärt lat så jag har aldrig känt att jag "orkat med" det. Varken att ta mig tid på morgonen att verkligen sminka mig och göra mig i ordning sedan tänker jag med att det blir jobbigt på kvällen att ta bort allt smink. Hur som helst. Latheten har lite hindrat mig. Jag är dock för ett ganska neutralt smink, vill inte att det ska sticka ut massa eller lysa eller så i färger utan vill ha det väldigt naturligt. 
 
Har senaste veckan börjat titta på olika youtube-kanaler och personer där som lägger ut mycket om smink och jag blir så inspirerad och sugen på att själv faktiskt ta mig tiden att göra det, för det är ju så himla roligt! Bestämde mig för i slutet av förra veckan att beställa två stycken läppstift från Gerard Cosmetics (beställde från madlady.se). Det ena läppstiftet beställde jag i färgen Rodeo drive och det älskar jag redan. Är precis i min smak när det gäller färg. Naturligt, men syns ändå att man har något på läpparna. Det andra jag testade hette Hydra-Matte Liquid Lipstick med färgen Aphrodite. Det var också väldigt fint men dock lite annorlunda och syns mer på läpparna. Har inte riktigt bestämt mig om vad jag tyckte om det än. Det var inte skrikande på något sätt, men heller inte jätteneutralt. Får testa det några gånger och sedan återkomma. Det jag märkte dock med liquid lipstick var att det torkade in på läpparna väldigt fort. Alltså man tog på det (som ett läppglans typ) och sedan torkade det in och det kändes inte som man hade något på läpparna, de blev alltså "torra" igen fast att färgen var kvar. Så ska bli spännande att testa det och se hur det sitter kvar medan man t ex äter eller dricker något. Det vanliga läppstiftet (som jag älskar) känns som ett läppsyl på läpparna, men då kanske det också försvinner ifall jag äter eller dricker, som andra läppstift och sådant jag testat gjort. Dock har det ju varit betydligt billigare (och kanske sämre) märken. Vem vet, det återstår att se. Ska bli spännande! Här nedan kommer i alla fall två bilder på när jag har läppstiftet på mig.
Läppstift från Gerard Cosmetics i färgen Rodeo Drive.

Äntligen helg

Nu är det fredag igen och denna veckan har verkligen gått fort! Har mest bestått av plugg och sedan någon föreläsning. Idag lämnade jag in bilen på lagning och åkte sedan till biblioteket för att fortsätta med projektplanen. Min förkylning är inte bättre alls så har legat däckad sedan jag kom hem.. Skulle på kalas imorgon för Andreas mormor fyller 70 men det orkar jag verkligen inte med, så Andreas får åka själv. Jag känner att jag bara vill bli frisk nu och ska försöka bara vara hemma och vila i helgen för det har det inte blivit mycket av i veckan. Har ett seminarie jag ska förbereda mig inför på måndag men det hinner jag nog med. Får plugga från sängen. 

Trevlig helg !

Fullt ös

Blir mycket skrivande om plugg och projektplan och c-uppsats, men det är lite det som mitt liv handlar om just nu. Igår var vi hos Anna och skrev och idag är vi hos mig. Jag är superförkyld men har inte så mycket val än att kämpa på. Heja heja. 

RSS 2.0