Nedräkningen börjar.


Måndag idag, och nedräkningen tills lördag och tenta del 2 börjar. 

Ska försöka lägga ner så mycket tid och kraft jag orkar på att plugga idag, och verkligen förstå det jag pluggar. Det är svårt, men sjukt intressant så bara det sätter sig så sitter det sen.

Har nog glömt att säga vad tentan är i för ämne. Det är första medicin-tentan. Fysiologi och anatomi. I lördags hade vi frågor angående blodet, immunologi och lymfsystemet, och mikrobiologi. Nu på lördag kommer frågor angående nervsystemet, endokrina systemet, cellen, rörelseapparaten och sinnen. Alltså en ganska stor tenta! Som tur är har ändå de olika "delarna" med varandra att göra, eftersom kroppen samverkar så mycket.

Förutom fysiologin och anatomin, som vi har tenta på nu, så håller vi även på med proffesionskunskap parallellt. Vi har lärt oss ta sprutor, både sub cutana och intramusculära. Vi har även lärt oss om ergonomi, att linda ben och ta ankelmätning och lite sånt smått och gott! Så händer mycket nu. Men roligt har jag och trivs som attan! Nu gäller det bara att hänga sig kvar och kämpa med pluggandet, för som sagt är det mycket att ta in.

Hoppas ni får en fin dag! Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0