Sminkdag med Jessa.

Hej,
ställde klockan på halv nio idag för att gå upp och göra en nutella-semifreddo. Tidigt på eftermiddagen kom Jessa hit och vi skulle sminka varandra. Som ni kanske vet är smink något av det roligaste jag vet och Jessa tycker det är roligt när jag sminkar henne. Testar nya produkter och sminkningar. Hon sminkade även mig idag, vilket var roligt då jag aldrig blir sminkad av någon annan än mig själv annars. Här nedan har ni resultatet av min sminkning på Jessa. Lekte med färg kring ögonen, och så läpparna som binder ihop det på ett bra sätt. Vad tycker ni?

Tre lediga dagar.

Efter att ha jobbat fredag - tisdag och varit helt totalt slut när jag kom hem från jobbet i tisdags så sov jag 15 timmar i sträck. Gårdagen sedan gick ut på att tvätta handdukar och annars bara ligga i soffan och titta på tv-serie hela dagen. Andreas kunde inte förstå hur jag orkar, att jag inte tröttnar, men det gör jag inte. Tycker det är fantastiskt skönt och avkopplande. Tittar just nu på serien "Reign". Kan jag rekommendera!
 
Idag fortsätter tvättandet, men det blir kläder idag. Tänkte jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt. I övrigt är jag lite sugen på att spela sims, och annars bara ta det lugnt idag med. Vila upp mig!
 
Imorgon bär det av till Nässjö. Ska träffa en kompis och äta lunch och sedan ta några kort i musikaffären hon jobbar i. På vägen hem åker jag förbi min syster och hälsar på tänkte jag. Lämna av lite presenter till lilla Emmy.
 
På lördag är det jobb igen. Två helgen på raden blir det. Men denna helgen blir en kort helg i alla fall. Lördag kväll och söndag dag, sedan är jag ledig på måndag. Känns helt ok.

Tröttheten

Tur att jag ställer fler alarm på morgonen. I morse vakndade jag inte förrän efter alarm nr 2, och var då dö-trött. Men har sovit bra inatt, inga "jobbdrömmar". Dagen sedan har gått bra. Har varit roligt. Känns som jag haft koll och det har varit lagom mycket att göra efter att jag delegerat bort en del saker.
 
Nu är jag hemkommen och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. Har dagpass imorgon också så tidig sänggång blir det i alla fall ikväll. Risken är om jag sätter mig och vilar nu att jag somnar i soffan. Garanterat. Är trött i ögonen så de nästan går i kors, och i huvudet för man tänker mycket när man jobbar och planerar och träffar mycket människor. Det tar på krafterna. Jobbigt ibland att vara trevlig hela tiden med, fast att jag själv blir glad av det och på bra humör.
 
Blir nog ändå en film nu. Och somnar jag så somnar jag.

Efter en kväll på jobbet

Äntligen hemkommen. Jobbar 14-21.30 idag, som tillslut blev 21.50. Inget ovanligt. Efter att ha åkt buss hem, då jag är för lat för att cykla (en av fler orsaker) är jag äntligen hemkommen. Har kokat mig lite the och sitter nu framför datorn för att koppla av en liten stund innan jag kryper ner. Imorgonbitti ringer första alarmet 05.08 och sista 05.27, för då måste jag gå upp. Inte väldigt många timmars sömn däremellan. Men utvilad måste jag vara för hur ska jag annars orka med en dag där allt kan hända? Brukar inte våga komma in i tankarna på vilket ansvar jag sitter med när jag jobbar, för då blir jag skrämt. Försöker alltid ta det som det kommer och överlag försöka prioritera och planera så gott jag kan. Sen tror jag genrellt att man kommer långt med ett glatt humör och ett bra bemötande. Är jag trevligt så blir patienterna lugnare, är jag stressad eller hård i tonen då får jag acceptera att mina patienten blir desto oroligare.
 
Ikväll har varit ett bra pass ändå tycker jag. Har flytit på och inte hänt något förutsett. Har dock fått planera bra för att hinna med. Börja för-dela mina kvällsläkemedel i början av passet, då jag hade det lugnt, för att jag redan då visste att jag skulle ha desto mer att göra kl 20 sen. Men så är det. Det känns bara så skönt när man kan förbereda för sig själv och hjälpa sig själv, för det gör så mycket i arbetet.
 
Imorgon hoppas jag på ett bra pass, men lagom mycket att göra och där jag kan gå hem i tid kl 15.45, då jag enligt schemat slutar. Har jag tur kommer jag hem kl 16.
 
Tur att jag älskar mitt jobb, för det måste jag ändå säga att jag verkligen gör. Sitter här nu vid datorn och längtar nästan lite till jobbet nu imorgon ändå, bara för det är så otroligt roligt, samtidigt som det är så jobbigt ibland. Jag har verkligen världens bästa jobb!

Latitud 57 och Pappa fyller 65.

Förra helgen (7-9 juli) var jag i husvagnen på Gunnarsö i Oskarshamn hos mina föräldrar. Åkte direkt efter jobbet på fredagen för hade som mål att hinna dit för att se Per Gessle uppträda på Latitud 57 på kvällen. Hade inte köpt biljett för att gå in, men festivalen är belägen precis i hamnen och man kan njuta av den nästan lika bra från utsidan som från insidan. Vi (mamma, pappa och jag) åkte in och lyssnade på Gessle. Ingenting jag ångrar, att jag stressat så för att hinna. Otroligt bra var det! 
 
Helgen fortsatte med firande på lördagen för pappa som blivit pensionär och fyllt 65 år. Blandannat fick han pengar till en applewatsch, något han pratat om att köpa sig en lång tid nu men bara aldrig gjort. Blev en fin helg men bra väder och alltid lika trevligt att umgås med familjen och få komma till Gunnarsö där jag har så många fina minnen.

Nytt försök igen.

Varje gång jag skriver ett inlägg här på bloggen tänker jag att "nu är jag tillbaka igen, på riktigt den här gången". Men varje gång så blir det bara ett inlägg och sedan glömmer jag igen. Får se hur det går denna gånger. Men oavsett så är det roligt för mig själv att kunna ha bloggen som en dagbok på nätet där jag kan läsa hur jag tänkte "förr" och se bilder och mest när jag tittar tillbaka så sitter jag och ler. 
 
Mycket har hänt sedan sist, då det var ett tag sedan jag bloggade. Jag har nu hunnit jobba som sjuksköterska i ett år. Jobbade först under förra sommaren på en onkologavdelning men bytte i oktober till en medicinavdelning med inriktning på lunga och gastro. Har lärt mig mycket. Går inte ens beskriva egentligen. Är väldigt mycket medicintekniskt som lungdrän som vi hanterar. Har lärt mig ta blodgaser och är så spännande att varje arbetspass få ta del av andra människors liv och verkligen känna att jag gör skillnad. För det gör jag. Ofta glömmer man bort det för det är mycket att göra på jobbet och inte så mycket tid för reflektion. Men jag är stolt över det jag gör och jag trivs på mitt jobb och är stolt över att vara en sjuksköterska. Det debatteras överallt om dålig lön och dålig arbetsmiljö, och absolut håller jag med. Det hade kunnat vara så mycket bättre. Det är stressigt och ofta övertid och man är HELT slut när man kommer hem från jobbet. Men som jag älskar det ändå!
 
Min lillasyster Cicci har tillsammans med sin sambo fått ett barn. En liten Emmy som de igår hade namngivning för. Var så roligt och mysigt. Jag har fått äran att vara hennes gudmor, något som jag är väldigt stolt över. Har tidigare lagt väldigt mycket på smink varje månad (då det senaste året/åren?) varit ett stort intresse och bara växt sig större och större, men nu kommer jag även lägga mycket pengar på presenter och kläder till lill-tjejen. Finns så otroligt mycket roligt och fint att köpa. Och som gudmor och moster känner jag hur jag vill skämma bort henne. Hon tackar mig varje gång vi ses genom att bli överlycklig när hon ser mig. Det värmer i hjärtat.
 
Sedan sist har Andreas och jag också köpt en ny dator. En iMac som komplement till våra macbooks. Skönt att ha en stationär dator som är "sammankopplad" till våra bärbara genom icloud. Denna nya datorn får också agera Sims-dator då vi kommit in i en Sims-period nu igen.
 
En kamera har jag också köpt mig. En liten kompaktkamera som än så länge har gjort ett riktigt bra jobb. Smidig och lätt att ha med sig och bilderna, so far, är jag väldigt nöjd med. Mycket enklare än att behöva dra med sig systemkameran och behöva planera vilket eller vilka objektiv som ska få följa med. Har mest blivit fotande med mobiltelefonen innan men nu är det kompaktkameran som gäller, vilket är roligt!
 
Nu blev det ett långt inlägg och är ju bara en liten del av allt som hänt sedan sist. Lovar inte att uppdatera snart igen för vet att jag kanske inte kommer kunna hålla det. Men vi får se! Vem vet?!
Ha det bra så länge!

RSS 2.0